Ελλαδα

Τι κατέθεσε ο σύζυγος της 58χρονης που δολοφονήθηκε στο Πήλιο

Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικά σε δρόμο
(φωτογραφία αρχείου) © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πήλιο - Δολοφονία 58χρονης: Η κατάθεση του συζύγου της - Οι έρευνες των αρχών

Μειώνονται οι πιθανότητες ο θάνατος της 58χρονης Γερμανίδας στο γραφικό χωριό Μηλίνα του Πηλίου στις 24 Ιουλίου, να προέρχεται από «αδέσποτη σφαίρα». Αυτό επισημαίνουν αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του ανθρώπου που πάτησε τη σκανδάλη του όπλου των 22 χιλιοστών και τραυμάτισε θανάσιμα πισώπλατα τη γυναίκα.

Η φορά που είχε η βολίδα κατά την πύλη εισόδου ήταν ανοδική. Αυτό σημαίνει πως ο δράστης, είτε ήταν κοντύτερος της θανούσης, είτε ήταν σε μικρή απόσταση και κρατούσε το όπλο με ελαφριά κλίση προς τα πάνω, είτε ήταν σκυμμένος για να κρυφτεί από αδιάκριτα βλέμματα και προχώρησε στην πράξη του. Το ενδεχόμενο της «αδέσποτης» σφαίρας, δείχνει να συγκεντρώνει συνεχώς λιγότερες πιθανότητες βάση του τρόπου με τον οποίο τραυματίστηκε η 58χρονη Γερμανίδα.

Η κατάθεση του συζύγου

Ο 62χρονος σύζυγος της 58χρονης τουρίστριας, ήταν ο άνθρωπος που τη βρήκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού τους και κάλεσε τις αρχές.

Μετά την αποκάλυψη πως δεν πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο, κλήθηκε στην αστυνομία προκειμένου να εξηγήσει που βρισκόταν εκείνη την ημέρα, μια και η 58χρονη βρέθηκε νεκρή στις 24 Ιουλίου και η αποκάλυψη πως δολοφονήθηκε έγινε στις 26 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης. Το σημείο όπου φαίνεται να έχει ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς είναι πως η γυναίκα δολοφονήθηκε περίπου 4-5 ώρες προτού βρεθεί νεκρή από τον σύζυγό της.

Ο ίδιος ανέφερε πως βρισκόταν εκτός σπιτιού σχεδόν το μισό πρωινό και το μεσημέρι, για δουλειές και μπάνιο. Οι αστυνομικοί ερευνούν τα όσα υποστήριξε ο 62χρονος, πλην όμως υπάρχει ένα χρονικό κενό, το οποίο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Για αυτόν τον λόγο, οι αστυνομικοί κάλεσαν εκ νέου χθες τον 62χρονο για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν άλλαξε κάτι από την αρχική του κατάθεση. Ο 62χρονος, ρωτήθηκε επίσης για τις σχέσεις του με τη γυναίκα, με τον ίδιο να απαντά πως είχαν καλές σχέσεις, χωρίς προβλήματα και πως δεν πάει το μυαλό του σε κάποιον που να ήθελε να της κάνει κακό.

Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, συνομιλώντας με γείτονες της 58χρονης, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια ήρεμη γυναίκα, που δεν έδινε δικαιώματα ή συμπεριφερόταν περίεργα. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη γειτονιά, ως προς την ανεύρεση του όπλου του εγκλήματος, του κάλυκα ή αυτοπτών ή έστω αυτήκοων (εάν άκουσαν δηλαδή τον πυροβολισμό) μαρτύρων, δεν είχε αποτέλεσμα, κάτι που επίσης προβληματίζει τις αρχές και περιπλέκει την υπόθεση. Αυτό που δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμη με σιγουριά είναι εάν η γυναίκα δολοφονήθηκε αλλού και μεταφέρθηκε στην αυλή εκ των υστέρων ή εάν στο σημείο που βρέθηκε, ήταν ο τόπος του εγκλήματος.

Ο 62χρονος πάντως, αναμένεται να κληθεί εκ νέου από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ερευνούν το παρελθόν της 58χρονης, σχετικά με την εργασία της στη Γερμανία, ενώ έχουν ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι απαραίτητες άρσεις απορρήτου προκειμένου να ξεκαθαρίσουν μερικά κενά των αρχών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuin6kh6icld)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ