Ελλαδα

Θρίλερ ο θάνατος τουρίστριας στο Πήλιο από σφαίρα

Δολοφονία από κοντινή απόσταση «βλέπουν» οι αστυνομικοί

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛ.ΑΣ
ΑΡΧΕΙΟ © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πήλιο: Θρίλερ ο θάνατος τουρίστριας από σφαίρα - Δολοφονία από κοντινή απόσταση «βλέπουν» οι αστυνομικοί

Την αποκωδικοποίηση του μυστηρίου του θανάτου της 58χρονης Γερμανίδας η οποία βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στην πλάτη, αναζητούν οι αστυνομικοί στο Πήλιο. Οι έρευνες των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση κινούνται προς κάθε κατεύθυνση καθώς μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει προσδιοριστεί ούτε το σημείο από το οποίο πυροβολήθηκε η άτυχη γυναίκα, ούτε και τα κίνητρα της επίθεσης.

Η ιατροδικαστική έριξε φως στα αίτια θανάτου

Η 58χρονη γυναίκα βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού της, στην περιοχή της Μιλήνας. Εκεί διέμενε τις τελευταίες ημέρςε μαζί με τον επίσης Γερμανό υπήκοο – σύζυγο της, για τις διακοπές τους.

Την 58χρονη βρέθηκε νεκρή ο 62χρονος σύζυγος της ο οποίος κάλεσε την αστυνομία. Εάν και αρχικά η αιτία θανάτου από γιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής ήταν παθολογικά αίτια, η νεκροτομή που έγινε δύο ημέρες αργότερα, στις 26 Ιουλίου, «έριξε φως» στα πραγματικά αίτια θανάτου. Αυτό που επεσήμανε η ιατροδικαστής Λάρισας Χρυσαυγή Κούση είναι πως το θύμα πέθανε περίπου 4-5 ώρες προτού ειδοποιηθούν οι αρχές.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που έδωσε στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής είναι πως η σφαίρα των 22 χιλιοστών βλήθηκε από κάτω προς τα πάνω στην αριστερή πλευρά της πλάτη.

ΕΛ.ΑΣ.: Τι πραγματικά συνέβη στη Μηλίνα

Για τους αστυνομικούς, ένα είναι ξεκάθαρο. Η βολή από το 22άρι πιστόλι έγινε από κοντινή απόσταση. Πρόκειται για ένα όπλο το οποίο δεν έχει μεγάλο βεληνεκές. δεν αποκλείεται η βολή να πραγματοποιήθηκε από μικρή απόσταση, περίπου 2-5 μέτρων, κρίνοντας από την διατρητικότητα του βλήματος στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Επίσης, από την στάση που βρέθηκε το σώμα της, δεν φαίνεται πως η γυναίκα ήταν σκυμμένη, σαν να μάζευε κάτι από το πάτωμα ώστε μια «αδέσποτη» σφαίρα να την πλήξει στην πλάτη. Θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο την δολοφονία από κοντινή απόσταση. Για αυτό τον λόγο ο έλεγχος που έγινε στα σπίτια του χωριού περιορίστηκε σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το σπίτι του θύματος, χωρίς όμως να βρεθεί πουθενά κάποιος κάλυκας ή όπλο μικρού διαμετρήματος.

Ο δράστης την πλησίασε, γονάτισε για να κρυφτεί ενδεχομένως και την πυροβόλησε, εκτιμούν οι αστυνομικοί που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Δύο καταθέσεις έδωσε ο σύζυγος της 58χρονης

Όπως είναι φυσικό, οι πρώτες υποψίες έπεσαν στον σύζυγο της 58χρονης, ο οποίος όπως υποστήριξε στην κατάθεση του, την ώρα που η γυναίκα του ήταν σπίτι νεκρή, αυτός βρισκόταν στην παραλία κάνοντας μπάνιο. Η έλλειψη μαρτύρων ή άλλων στοιχείων που να επιβεβαιώνουν τα όσα υποστηρίζει ο 62χρονος, τον έβαλαν στο κάδρο των υπόπτων. Πρόκειται για έναν κλειστό χαρακτήρα, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο οποίος δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Μηλίνα. Το ίδιο και η 58χρονη σύζυγος του. μια ήσυχη γυναίκα που δεν είχε πολλά-πολλά με τους κατοίκους της περιοχής, όπως έμαθαν οι αστυνομικοί που άρχισαν να αναζητούν μάρτυρες του περιστατικού.

Αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τον σύζυγο της 58χρονης, είναι εάν υπήρχαν προστριβές μεταξύ τους, εάν είχαν διαπληκτισμούς και γενικά, πως ήταν οι σχέσεις του ζευγαριού. Ο ίδιος, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να απάντησε πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ανάμεσα τους, ούτε προστριβές.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν πως κανείς από τους κατοίκους της περιοχής δεν κατέθεσε πως άκουσε κάποιο κρότο κάποιον ήχο δηλαδή που να παραπέμπει σε πυροβολισμό.

Στην περιοχή, έχουν φτάσει και οι δύο κόρες του ζευγαριού, που διαμένουν στην Γερμανία. Βρίσκονται μαζί με τον πατέρα τους και ζητούν διαρκώς ενημέρωση από την αστυνομία για τυχόν νέα στοιχεία που προκύπτουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ