Ελλαδα

Στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι που μαχαίρωσαν τον 18χρονο στην Ακρόπολη

«Δεν το ήθελα. Το έκανα πάνω στην πίεση», είπε ο ένας εκ των δραστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί με περιπολικό στην Ακρόπολη
(φωτογραφία αρχείου) © ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI

Ακρόπολη: Στον ανακριτή οι ανήλικοι για την επίθεση με μαχαίρι στον 18χρονο Δημήτρη - Η ομολογία τους

Σήμερα Παρασκευή (21.4) θα οδηγηθούν στον ανακριτή οι δύο 17χρονοι που κατηγορούνται για την αιματηρή ληστεία σε βάρος του 18χρονου στην Ακρόπολη.

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως Ανηλίκων, η οποία άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του 17χρονου Αρμπέρ Μ., όπου ομολόγησε ότι τραυμάτισε με μαχαίρι τον 18χρονο Δημήτρη τη Δευτέρα του Πάσχα (17.4), ενώ και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροήν, αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο πρώτος συλληφθείς επιχείρησε να αποδώσει το μαχαίρωμα στον συνεργό του, αλλά, όταν οι αστυνομικοί τού έδειξαν τη ματωμένη μπλούζα και τα παπούτσια που φορούσε, τα οποία είχαν περιγράψει τα θύματα, ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έπληξε τον 18χρονο Δημήτρη. Ο 17χρονος δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Δεν το ήθελα. Το έκανα πάνω στην πίεση. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ότι έγινε». Ο δράστης έχει απασχολήσει τις Αρχές, και συγκεκριμένα είχε συλληφθεί και πάλι στις 8 Ιανουαρίου από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για κλοπή.

Κατά τη διακομιδή του 18χρονου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου εξακολουθεί και νοσηλεύεται, υπεβλήθη άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, ενώ οι γιατροί ενημέρωσαν τους αστυνομικούς πως «διέγνωσαν τραυματισμό δια νύσσον αντικείμενο α) στον τράχηλο και β) στη κοιλιακή χώρα σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στη λαγόνιο αρτηρία, τραύματα τα οποία είναι απειλητικά για τη ζωή του και ήταν πιθανό να είχαν θανατηφόρο αποτέλεσμα ειδικά εάν το τραύμα στην περιοχή του τραχήλου είχε χτυπήσει αγγείο».

«Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά δεν τα κατάφερα»: Πώς περιγράφει την επίθεση στην Ακρόπολη ο 18χρονος

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από δύο ανήλικους στην περιοχή της Ακρόπολης έκανε μέσα από το νοσοκομείο ο 18χρονος. Ο νεαρός μίλησε στο Star για τη στιγμή της επίθεσης, αλλά και το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε. Όπως λέει, ζει από θαύμα.

«Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», είπε ο 18χρονος η κατάσταση του οποίου από την πρώτη στιγμή είχε κριθεί εξαιρετικά σοβαρή. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Δεν μπορώ να πιω νερό και είναι πολύ δύσκολο γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά», είπε ο 18χρονος στο Star. Σχετικά με τη στιγμή που οι δύο 17χρονοι του επιτέθηκαν, ο νεαρός περιέγραψε: «Δεν πρόλαβα και πολλά. Πήγα να προσπαθήσω να ξεφύγω και δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς που είχαν τους φίλους μου δίπλα μου εκείνη τη στιγμή».

Μεταξύ άλλων, ο νεαρός ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους γιατρούς αλλά και τον φίλο του που του έσωσε τη ζωή. «Είναι όλοι στο πλευρό μου», σημείωσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ