Ελλαδα

«Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά δεν τα κατάφερα»: Πώς περιγράφει την επίθεση στην Ακρόπολη ο 18χρονος

Οι πρώτες δηλώσεις μέσα από το νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί με περιπολικό στην Ακρόπολη
(φωτογραφία αρχείου) © ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI

Επίθεση με μαχαίρι σε 18χρονο στην Ακρόπολη: Οι δηλώσεις μέσα από το νοσοκομείο και η περιγραφή της προσπάθειας να ξεφύγει

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από δύο ανήλικους στην περιοχή της Ακρόπολης έκανε μέσα από το νοσοκομείο ο 18χρονος. Ο νεαρός μίλησε στο Star για τη στιγμή της επίθεσης, αλλά και το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε. Όπως λέει, ζει από θαύμα. 

«Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», είπε ο 18χρονος η κατάσταση του οποίου από την πρώτη στιγμή είχε κριθεί εξαιρετικά σοβαρή. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Δεν μπορώ να πιω νερό και είναι πολύ δύσκολο γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά», είπε ο 18χρονος στο Star. Σχετικά με τη στιγμή που οι δύο 17χρονοι του επιτέθηκαν, ο νεαρός περιέγραψε: «Δεν πρόλαβα και πολλά. Πήγα να προσπαθήσω να ξεφύγω και δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς που είχαν τους φίλους μου δίπλα μου εκείνη τη στιγμή».

Μεταξύ άλλων, ο νεαρός ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους γιατρούς αλλά και τον φίλο του που του έσωσε τη ζωή. «Είναι όλοι στο πλευρό μου», σημείωσε.

Ποινική δίωξη στους δύο ανήλικους για την επίθεση με μαχαίρι στον 18χρονο στην Ακρόπολη

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε η εισαγγελέας Ανηλίκων στους δύο 17χρονους που συνελήφθησαν για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 18χρονου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κοντά στην Αρχαία Αγορά στην Ακρόπολη.

Σε βάρος του ενός εκ των δύο ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε, τραυματίζοντας σοβαρά τον 18χρονο, για να του αποσπάσουν το κινητό τηλέφωνο, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια Ανηλίκων ενώπιον της οποίας παραπέμφθηκαν για τις απολογίες τους οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι.

Στο πλευρό του 18χρονου θύματος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η μητέρα του, Μαρία, η οποία όπως αποκάλυψε στην AthensVoice.gr, «φαίνεται πως ο Δημήτρης έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Βέβαια τα επόμενα 24ωρα είναι σημαντικά, αλλά όπως μας ανέφεραν οι γιατροί, τα πράγματα μετεγχειρητικά δείχνουν να κυλούν ομαλά. Να μην συμβεί σε άλλο παιδί κάτι τέτοιο, να μην ζήσει άλλη μάνα αυτό που έζησα εγώ».

Πώς έγινε η επίθεση στον 18χρονο στην περιοχή της Ακρόπολης

Το αιματηρό επεισόδιο καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (17.4). Ο 18χρονος καθόταν μαζί με ακόμη πέντε άτομα στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Πανός και Πολυγνώτου, όταν ο 17χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι, τον χτύπησε στον λαιμό και στην κοιλιακή χώρα και του άρπαξε το τσαντάκι που είχε στη μέση.

Ο 18χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και διασωληνώθηκε. Το πρωί της Τρίτης, ο 18χρονος αποσωληνώθηκε, αλλά παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, καθώς έχασε αρκετό αίμα.

Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε το τσαντάκι του νεαρού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ