Ελλαδα

Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της αιματηρής ληστείας στην Ακρόπολη

Τι είπε η μητέρα του θύματος της επίθεσης αποκλειστικά στην AthensVoice

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της αιματηρής ληστείας στην Ακρόπολη
Περιπολικό της αστυνομίας © Pixabay

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της αιματηρής ληστείας στην Ακρόπολη - Τι είπε η μητέρα του θύματος της επίθεσης αποκλειστικά στην AthensVoice

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ο δεύτερος δράστης της αιματηρής ληστείας κάτω από την Ακρόπολη με θύμα έναν 18χρονο.

Πρόκειται για τον νεαρό που φέρεται να μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη, στην συμβολή των οδών Πανός και Πολυγνώτου, μισή ώρα μετά τις έντεκα το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρώτος εκ των δραστών έφυγε αλλά συνελήφθη ενώ ο άνδρας που κρατούσε το μαχαίρι συνελήφθη λίγο πριν τη μια το μεσημέρι.

Το θύμα φέρει ένα τραύμα στον λαιμό, αλλά και ένα δεύτερο στην κοιλιακή χώρα, διαμπερές.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, ο 18χρονος Δημήτρης βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μεταφέρθηκε σε κλίνη του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.

Στο πλευρό του, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η μητέρα του, Μαρία, η οποία όπως αποκάλυψε στην AthensVoice.gr, «φαίνεται πως ο Δημήτρης έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Βέβαια τα επόμενα 24ωρα είναι σημαντικά, αλλά όπως μας ανέφεραν οι γιατροί, τα πράγματα μετεγχειριτικά δείχνουν να κυλούν ομαλά. Να μην συμβεί σε άλλο παιδί κάτι τέτοιο, να μην ζήσει άλλη μάνα αυτό που έζησα εγώ».

Η μητέρα του 18χρονου, που δεν έχει άλλο παιδί παρά μόνο τον Δημήτρη, είναι ακόμη ταραγμένη και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί της, δείχνει να διέφυγε τον κίνδυνο.

Η επίθεση συνέβη αργά χθες το βράδυ. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, οι δύο δράστες εντόπισαν την παρέα των πέντε νεαρών που κάθονταν σε μια μαντρούλα.

Με την απειλή μαχαιριού, λήστεψαν τον 18χρονο, παρά το γεγονός ότι οι δράστες ήταν μόλις δύο ενώ η παρέα των νεαρών ήταν πενταμελής. Το θράσος των δραστών ήταν πρωτοφανές και η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση. Αρχικά συνελήφθη ο 17χρονος και σήμερα το μεσημέρι ο συνεργός του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ