- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παναγιώτης Κ. Τριχιάς: Έφυγε από τη ζωή ο φωτορεπόρτερ - Πάνω από 40 χρόνια αφιερώθηκε στο αθλητικό ρεπορτάζ - Η πορεία του στο χώρο
O Παναγιώτης Τριχιάς εργάστηκε ως φωτογράφος κυρίως στο αθλητικό ρεπορτάζ για περισσότερα από 40 χρόνια. Αφοσίωσε τη ζωή του στην φωτογραφική αποτύπωση αθλητικών αγώνων, κατά βάση ποδοσφαιρικών, όπου και έχει καταγράψει με τον φακό του αμέτρητα στιγμιότυπα και ιστορικές αναμετρήσεις.
Πότε δεν παραδέχθηκε ότι υποστηρίζει κάποια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα, γιατί ήταν ένας πραγματικός φίλαθλος. Απόδειξη της αγάπης του για το άθλημα είναι ότι στο πλούσιο αρχείο του μπορεί να εντοπίσει κανείς όλες τις ομάδες, από την μεγαλύτερη μέχρι ομάδες Γ’ Εθνικής και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, το 2018 βραβεύτηκε για την μακρόχρονη προσφορά του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).
Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Αυριανή, στην συνέχεια εργάστηκε στο περιοδικό Ομάδα του Δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη και η πρώτη του εργασία ως φωτορεπόρτερ ήταν για το φωτογραφικό πρακτορείο Διεθνή Επίκαιρα.
Η πρώτη του φωτογραφική μηχανή ήταν δανεική, όμως με πολλή δουλειά και μεράκι για τη φωτογραφία και το γήπεδο, κατάφερε να γίνει και να παραμείνει μέχρι τέλους ένας ελεύθερος επαγγελματίας, με μία πορεία που χαρακτηρίστηκε από το ήθος και την ευγένειά του.
Ένας αγαπητός συνάδελφος για τους επαγγελματίες του χώρου, που δίδαξε φωτογραφία, βοήθησε πολλούς να μάθουν το επάγγελμα και να εξελιχθούν στο ρεπορτάζ. Συμμετείχε ενεργά στους αγώνες της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, ως εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Υπήρξε, ακόμη, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και της Διεθνής Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικού Τύπου.
Για πολλά χρόνια, φωτογράφισε με τους συνεργάτες του τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Πολλοί δρομείς μπορεί να τον θυμούνται στο πόστο του στο Xίλτον, απέναντι από το άγαλμα του Δρομέα του Βαρώτσου, να τους χαιρετά (πολλούς με το όνομα τους) και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν προς τον τερματισμό και να χαμογελάσουν στην κάμερα του.
Το χαμόγελο ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εκείνον, όπως δείχνει και η επιλογή του να ονομάσει το κατάστημα του στην οδό Γραβιάς 9-13 στα Εξάρχεια, Smile Press.
Έφυγε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στα 64 του χρόνια, μετά από ένα χρόνο πραγματικής, αλλά άνισης μάχης, χωρίς να χάνει το χιούμορ του, την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να νικήσει.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 13:00, στον Άγιο Νικόλαο Χαλανδρίου και αμέσως μετά η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.