Ελλαδα

Προθεσμία στον 26χρονο που μαχαίρωσε τον Γιάννη Μάρκου - «Η επίθεση έγινε σε 10 δευτερόλεπτα»

Αρνείται κάθε κατηγορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου

Επίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου: Η κατάσταση του επιχειρηματία και η θέση του δικηγόρου του

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 3 Νοεμβρίου ζήτησε και έλαβε ο 26χρονος που φέρεται να μαχαίρωσε 17 φορές τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου έξω από καντίνα στη Βαρυμπόμπη. 

Ο 26χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης. Ο επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον χώρο του Real Estate, παραμένει στη ΜΕΘ, ενώ έχει υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις. Η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. 

Ο δικηγόρος του 26χρονου σε δηλώσεις του έξω από το ανακριτικό γραφείο σημείωσε ότι «τώρα είναι η πιο σημαντική ώρα για τον κατηγορούμενο, να μελετήσουμε τη δικογραφία και τις καταθέσεις, ώστε την Πέμπτη να πει τις θέσεις του στον ανακριτή». Σε ερώτηση για το αν είπε κάτι ο 26χρονος στον ανακριτή σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι κατά του Γιάννη Μάρκου, ο δικηγόρος του απάντησε ότι «όσον αφορά για τα πραγματικά περιστατικά, δεν έχω εικόνα. Σε κάθε περίπτωση αρνείται την κατηγορία με τον νομικό χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί, σαν απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Ο δικηγόρος του 26χρονου σε δηλώσεις του για την υπόθεση Γιάννη Μάρκου
Ο δικηγόρος του 26χρονου σε δηλώσεις του για την υπόθεση Γιάννη Μάρκου © ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

Επίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου: «Ήταν λουσμένος στο αίμα όταν έφτασε στο νοσοκομείο»

«Η συγκεκριμένη επίθεση και έτσι όπως προκύπτει από τα δεδομένα ήταν απρόκλητη και φαίνεται να είναι ασύνδετη με το γεγονός ότι μία ώρα πριν την επίθεση βρίσκονταν σε έναν άλλο χώρο εστίασης, ο δράστης και το θύμα» δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Γιάννης Μαρακάκης και πρόσθεσε: 

«Ήταν τόσο σοβαρό το κόψιμο στη μηριαία αρτηρία, -γι΄ αυτό σας είπα ότι ο άνθρωπος αυτός φαίνεται να ήξερε τι έκανε- που εάν είχαν καθυστερήσει για λίγα λεπτά να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο θα είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Ήταν λουσμένος στο αίμα ο Γιάννης Μάρκου όταν έφτασε στο νοσοκομείο». Ο κ. Μαρακάκης υποστηρίζει ότι η επίθεση με το μαχαίρι δεν κράτησε παραπάνω από 10 δευτερόλεπτα». 

Μαρακάκης στον ΑΝΤ1: γιατί μαχαιρώθηκε ο Γιάννης Μάρκου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ