Ελλαδα

Στον ανακριτή ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου - Τι θα υποστηρίξει

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Μάρκου
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον 26χρονο

Επίθεση με μαχαίρι στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου: Σε απολογία ο 26χρονος δράστης - Η θέση του δικηγόρου του θύματος

O 26χρονος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου αναμένεται να βρεθεί σήμερα (31/10) στον ανακριτή, τη στιγμή που το θύμα, το οποίο δέχθηκε 17 μαχαιριές, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 26χρονος αρνείται κάθε κατηγορία. 

Ο 26χρονος μετά από δύο ημέρες αναζήτησης, παραδόθηκε τελικά συνοδεία δικηγόρων στην αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής. Πρόκειται για έναν σεσημασμένο που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 19χρονος, του οποίου το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, συνελήφθη στο σπίτι του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Και ο 26χρονος αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. 

Κατά άλλες πληροφορίες, ο 26χρονος αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο Γιάννης Μάρκου του επιτέθηκε πρώτος και ότι εκείνος στην προσπάθειά του να αμυνθεί έδρασε εν βρασμώ. Λίγες ώρες πριν την απολογία του ο 26χρονος άλλαξε δικηγόρο. 

Επίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου: «Όλα έγιναν σε 10 δευτερόλεπτα»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Μάρκου, Γιάννη Μαρακάκη, η επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία έγινε «σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα», με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι αυτό που περιμένει είναι η δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όπως είπε σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ, «τα χτυπήματα ήταν τέτοια που δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο δράστης ήξερε τι έκανε και πού χτυπούσε. Εάν δεν ήταν τυχερός ο Γιάννης και δεν είχαν καθαρό μυαλό οι φίλοι του, δεν θα ζούσε», πρόσθεσε ο δικηγόρος του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνα που θα ακολουθήσει μετά τη σύλληψη του 26χρονου, ο οποίος παραδόθηκε πιστεύοντας ότι έχει παρέλθει το αυτοφώρο αλλά τελικά συνελήφθη γιατί αυτό δεν ίσχυε, θα δείξει «το αν ήταν συμπτωματική η συνάντηση ή αν ήταν προσχεδιασμένο γιατί είχαν βρεθεί σε κατάστημα εστίασης μια ώρα πριν το περιστατικό».

Επίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου: Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα 

Κάμερα κλειστού κυκλώματος στην καντίνα κατέγραψε τη στιγμή που ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου δέχτηκε την επίθεση με μαχαίρι από τον 26χρονο.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega, διακρίνεται με την άσπρη μπλούζα ο επιχειρηματίας και με τη μαύρη ο 26χρονος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ