Ελλαδα

Euroferry Olympia: Πότε ξεκινά ξανά έρευνα για τους αγνοούμενους

Το πλοίο έφτασε έξω από το λιμάνι του Αστακού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ στο πλοίο Euroferry Olympia κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων.
Επιχείρηση εντοπισμού στο Euroferry Olympia © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Euroferry Olympia: Πότε θα συνεχιστούν οι έρευνες για τους 10 αγνοούμενους - Γιατί ρυμουλκήθηκε το πλοίο από την Κέρκυρα στον Αστακό.

Το Euroferry Olympia έφτασε έξω από το λιμάνι του Αστακού, όπου αναμένεται να δέσει για να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες για τους 10 αγνοούμενους. Στο πλοίο είχε εκδηλωθεί φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2) και η αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων κορυφώνεται. Η επιχείρηση μετακίνησης του πλοίου από την Κέρκυρα στον Αστακό, είχε προκαλέσει την οργή τους, καθώς έκαναν λόγο για καθυστέρηση στις έρευνες.

Μόλις καταφέρουν τα ρυμουλκά να οδηγήσουν το πλοίο μέσα στο λιμάνι, για να μπορέσει να δεθεί, θα γίνει απόπειρα διάνοιξης του καταπέλτη προκειμένου στελέχη της Πυροσβεστικής να ξεκινήσουν εκ νέου την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 10 ατόμων που φέρονται ως αγνοούμενα.

Euroferry Olympia: Γιατί έγινε η ρυμούλκηση του πλοίου από την Κέρκυρα 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο οποίο πλέον δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα παρά μόνο πυκνοί καπνοί. Η ρυμούλκηση του πλοίου έγινε μετά από ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την εξάντληση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων έρευνας και διάσωσης στα βόρεια της Κέρκυρας και είχε ζητήσει τη μετακίνησή του σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο υπάρχουν τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μπορέσει να συνδράμει εάν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση.

Το Euroferry Olympia στο λιμάνι του Αστακού

Ήδη στο λιμάνι του Αστακού βρίσκονται συνολικά 64 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ. Η πορεία των ερευνών γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β' υπαρχηγού του Λιμενικου Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη. Επίσης, στο σημείο βρίσκονται στελέχη της oλλανδικής εταιρείας Smit Salvage και της ελληνικής Μegatugs salvage towage.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο θα ξεκινήσει άμεσα η απάντληση των υδάτων και των καυσίμων. Στο πλοίο βρίσκονται περίπου 700 τόνοι καυσίμων.

Ζωντανά από το Πλατυγιάλι Αστακού έφτασε το   Euroferry Olympia

Euroferry Olympia: Αγωγή από την οικογένεια του νεκρού οδηγού

Σε αγωγή προχωρά η οικογένεια του 58χρονου οδηγού που βρέθηκε νεκρός στο Euroferry Olympia την Κυριακή (20/2), κατηγορώντας το πλήρωμα και τον πλοίαρχο για αργά αντανακλαστικά τους μετά την εκδήλωση της φωτιάς, που όπως υποστηρίζουν είχε ως συνέπεια τον εγκλωβισμό των οδηγών στο γκαράζ.

Η οικογένεια του νεκρού οδηγού, Βαγγέλη Μαλεσιάδα, έδωσε εντολή στον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη να καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των λοιπών υπευθύνων της ιταλικής εταιρείας. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως οι εγκλωβισμένοι οδηγοί, αλλά και ότι τους άφησαν στο έλεος της φωτιάς. 

Euroferry Olympia - Αγωγή στην εταιρεία: Οι ευθύνες της είναι ακέραιες

«Οι ευθύνες είναι ακέραιες αναλλοίωτες και βαρύνουν μόνο την εταιρεία η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί την ίδια τακτική ήτοι με τη μέθοδο της και το απαράδεκτο service της οδηγεί ουσιαστικά αν μη τι άλλο τους οδηγούς φορτηγών. Να επιλέγουν για την ξεκούραση τους μόνο τις καμπίνες των φορτηγών τους. Τα δε οχήματα σε αυτήν την παγίδα θανάτου είναι τόσο ασφυκτικά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο που είναι αδύνατον ακόμη και οι πόρτες να ανοίξουν», είπε ο Γιάννης Μαρακάκης σε δηλώσεις του για την υπόθεση και πρόσθεσε: 

«Θα αναζητήσουμε το μάξιμουμ των αποζημιώσεων που προβλέπουν ο νόμος και τα συμβατικά κείμενα και θα επιδιώξουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων που ευθύνονται για αυτή την τραγωδία που δυστυχώς δεν διαφέρει πολύ από αυτά που ζήσαμε με το Norman Atlantic».

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μαρακάκης είχε επιτύχει την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic το 2014.

Γιάννης Μαρακάκης: Οι άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι και η διοίκηση του πλοίου έσπευσε να σωθεί

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.