Ελλαδα

Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η κατάσβεση φωτιάς- 3 αγνοούμενοι

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε μετά το άνοιγμα του καταπέλτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroferry Olympia: Φωτογραφία από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο
Euroferrry Olympia © EUROKINISSI

Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς μετά την αναζωπύρωση - Τρεις αγνοούμενοι - Πότε θα συνεχιστούν οι έρευνες.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο Euroferry Olympia. Η φωτιά αναζωπυρώθηκε εχθές (28/2) μετά το άνοιγμα του καταπέλτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνονται στη ρίψη νερού εξωτερικά του πλοίου, προκειμένου να μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ χθες με τη χρήση γερανού οχήματος απομακρύνθηκαν από την είσοδο του πλοίου δύο καμένα ημιφορτηγά.

Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να υπάρχει έντονος καπνός στο εσωτερικό του πλοίου που βρίσκεται πλέον στο λιμάνι του Αστακού, ενώ μόνο όταν σβήσουν εντελώς όλες οι εστίες της φωτιάς θα ξεκινήσει εκ νέου επιχείρηση ανεύρεσης των τριών αγνοουμένων και η απομάκρυνση των οχημάτων από τα γκαράζ του πλοίου.

Euroferry Olympia:Πύρινη κόλαση -Ο φυσικός ήχος του βίντεο κόβει την ανάσα

Euroferry Olympia:Πύρινη κόλαση – Καπνοί στην Πλαΐνη μπουκαπόρτα

Euroferry Olympia: Τρεις αγνοούμενοι - Πότε θα συνεχιστούν οι έρευνες 

Οι έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους θα συνεχιστούν αμέσως μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς με τις ελπίδες για την εύρεσή τους εν ζωή να έχουν σβήσει εδώ και λίγα 24ωρα. Οκτώ άνδρες έχουν εντοπιστεί νεκροί από τις αρχές. Η ατροδικαστική εξέταση στις πρώτες τέσσερις σορούς που εντοπίστηκαν στο Euroferry Olympia έδειξε τις αιτίες θανάτου των θυμάτων της νέας ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι αιτίες θανάτου είναι η απανθράκωση ή εγκαύματα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, «χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα, και, όπως διαπιστώθηκε, η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό. Άλλες σοροί ήταν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα. Η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

Euroferry Olympia:Πύρινη κόλαση – Φλέγεται το 2ο κατάστρωμα, οι θερμοκρασίες λιώνουν τα σίδερα.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί οι σοροί oκτώ ανδρών από τα γκαράζ του πλοίου. Η πρώτη σορός που εντοπίστηκε ανήκε σε 58χρονο Έλληνα οδηγό, η οικογένεια του οποίου έχει προχωρήσει ήδη σε αγωγή κατά της εταιρείας του Euroferry Olympia και του πληρώματος του πλοίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ