Ελλαδα

Euroferry Olympia: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά με το άνοιγμα καταπέλτη

Έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ στο πλοίο Euroferry Olympia κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων.
Επιχείρηση εντοπισμού στο Euroferry Olympia © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Euroferry Olympia: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά μετά το άνοιγμα του καταπέλτη - Τρεις οι αγνοούμενοι - Πότε θα συνεχιστούν οι έρευνες.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia μετά το άνοιγμα του καταπέλτη. Από την εκδήλωση της φωτιάς έχουν περάσει ήδη δέκα ημέρες και σήμερα (28/2) οι αρχές προχώρησαν στο επόμενο βήμα: να ανοίξουν τον καταπέλτη και να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα από τα γκαράζ του πλοίου. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο καταπέλτης άνοιξε, αλλά το οξυγόνο που μπήκε στο μισοκοκαμένο κουφάρι του Euroferry Olympia οδήγησε σε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς. Τα πυροσβεστικά συνεργεία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ώστε να γίνει κατόπιν αερισμός του πλοίου και να συνεχιστεί η έρευνα για τους τρεις αγνοούμενους. 

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Αστακού. 

Euroferry Olympia: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς

Η ιατροδικαστική εξέταση στις πρώτες τέσσερις σορούς που εντοπίστηκαν στο Euroferry Olympia έδειξε τις αιτίες θανάτου των θυμάτων της νέας ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι αιτίες θανάτου είναι η απανθράκωση ή εγκαύματα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, «χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα, και, όπως διαπιστώθηκε, η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό. Άλλες σοροί ήταν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα. Η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

Συνολικά έχουν εντοπιστεί οι σοροί oκτώ ανδρών από τα γκαράζ του πλοίου. Η πρώτη σορός που εντοπίστηκε ανήκε σε 58χρονο Έλληνα οδηγό, η οικογένεια του οποίου έχει προχωρήσει ήδη σε αγωγή κατά της εταιρείας του Euroferry Olympia και του πληρώματος του πλοίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ