- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αθλιότητα στην ΑΣΟΕΕ: Κρέμασαν ταμπέλα στον λαιμό του πρύτανη
Μετά από εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του - Δείτε την εικόνα
Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη και του κρέμασαν ταμπέλα στον λαιμό - Η εικόνα που προκαλεί αποτροπιασμό.
Αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει κουκουλοφόρους να έχουν περάσει μια ταμπέλα στον λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.
Είχε προηγηθεί επίθεση στο γραφείο του στο πανεπιστήμιο. Ομάδα, αποτελούμενη από 15 άτομα περίπου, με κουκούλες και γάντια, εισέβαλαν στο γραφείο του Πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οδό Πατησίων.
Αφού προκάλεσαν ζημιές σε γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έγραψαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων. Η εικόνα ντροπής που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, δημοσιεύτηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε αυτήν εμφανίζεται ο πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης -σε κατάσταση σοκ- να έχει περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα που γράφει «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».
Η φωτογραφία η οποία συνοδεύεται από μακροσκελές κείμενο, υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης». Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020, με τον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ να γίνεται όμηρος στα χέρια των κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον ειρωνεύονται μάλιστα, γράφοντας: «Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».
Μεταξύ άλλων γράφουν: «Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ».
Και τον κατηγορούν ότι «εκμεταλλευόμενος την "ακαδημαϊκή αυθεντία" του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ» και πως «αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».
Εισβολή στο γραφείο του Πρύτανη στην ΑΣΟΕΕ - Τι είχε ανακοινώσει η Πρυτανεία
«Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30, ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.
» Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.