Ελλαδα

Κλειστό μέχρι νεωτέρας το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Γράμμα προς τον υπουργό Παιδείας από μαθητή Γυμνασίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49146-100976.jpg

Κλειστό παραμένει το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο λειτούργησε μόνο για τον αγιασμό. Την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ μετά τον αγιασμό η διεύθυνση του σχολείου είπε στα παιδιά και τους γονείς τους να πάνε στο σπίτι και θα ειδοποιηθούν με μέιλ για το πότε θα ανοίξει στο σχολείο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά από κ. Αρβανιτόπουλο να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν προκειμένου το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά δεδομένου ότι αυτό ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης με το ν. 3376/2005 αφού είχε προηγηθεί με τον ν. 3025/2002 η κύρωση της Σύμβασης για το Καταστατικό των Ευρωπαϊκών Σχολείων, υπογεγραμμένη από το ελληνικό κράτος στο Λουξεμβούργο στις 21/06/1994.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε στον αρμόδιο Υπουργό πως: το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας είναι το μόνο στην Ελλάδα που το ελληνικό κράτος έχει υπογράψει σύμβαση με Βρυξέλλες για τη λειτουργία του λόγω της ύπαρξης του ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το ΣΕΠ εφαρμόζει πρόγραμμα μαθημάτων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης το οποίο καθορίζεται από το Ανώτατο Συμβούλιο του Συστήματος Ευρωπαϊκών Σχολείων με αποτέλεσμα η διδακτέα ύλη να είναι διαφορετική εκείνης των Ελληνικού Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου

Στο ΣΕΠ Ηρακλείου λειτουργούν αγγλόφωνο και ελληνόφωνο τμήμα και ενώ σε δύο μήνες θα πρέπει να γίνει πιστοποίηση των 2 τελευταίων τάξεων του Λυκείου για το Μπακαλορεά δεν έχει ανοίξει το σχολείο.

Εκτός από το αίτημα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Παιδείας φέρεται να έχει λάβει άλλη μια παράκληση για το εν λόγω θέμα από έναν μαθητή που έζησε μεν τον αγιασμό, αλλά ακόμα περιμένει να μπει στην τάξη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr το γράμμα του μαθητή έχει ως εξής:

«Προς τον Υπουργό Παιδείας

γεια σας, με λένε Αλέξη. Σήμερα πήγα για πρώτη φορά στο γυμνάσιο, στη πρώτη γυμνασίου! Εννέα το πρωί αγιασμός, πήγα μαζί με την μαμά μου, είχα αγωνία..., αγωνία μεγάλη να δω τους συμμαθητές μου, να γνωρίσω τους καθηγητές που θα μου κάνουν μάθημα....

Μετά τον αγιασμό η Διευθύντρια πήρε το μικρόφωνο και διάβασε ένα λόγο γεμάτο ευχές και στο τέλος αφού έκλεισε τα χαρτιά της και τελείωσε με τις ευχές της, μας είπε να ΜΗΝ ξαναπάμε σχολείο, ούτε αύριο ούτε την Παρασκευή, μέχρι κάποιος αναπληρωτής καθηγητής να έλθει στο σχολείο. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σχολείο, δεν χρειάζεται να ξυπνάμε το πρωί ούτε να φτιάχνουμε την τσάντα μας με τετράδια και βιβλία, δεν χρειάζεται ούτε να διαβάζουμε, μέχρι να ειδοποιήσουν με μέιλ τους γονείς μας. Το σχολείο χρειάζεται καθηγητές αλλά εμείς δεν χρειάζεται καν να ανησυχούμε, το σχολείο θα είναι κλειστό και εμείς τα παιδιά σπίτια μας, μέχρις νεωτέρας....

Αλέξης

ΥΓ: πηγαίνω στο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης (ΣΕΠ)»

Λ.Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ