- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πεδίο μάχης το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαθύ Σάμου (video)
Τραυματίες, φωτιές και προσαγωγές μετά από συμπλοκές μεταξύ Μαροκινών, Αφγανών και Πακιστανών μεταναστών
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα και να γίνουν πολλές προσαγωγές. Επιπλέον, μετανάστες έβαλαν φωτιά σε μέρος του κέντρου.
Σύμφωνα με την αστυνομία στο κέντρο φιλοξενίας σημειώθηκαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία συμπλοκές μεταξύ Μαροκινών, Αφγανών και Πακιστανών μεταναστών. Στα επεισόδια συνεπλάκησαν περίπου 150 άτομα εκ των οποίων πολλοί ήταν εκείνοι που έφεραν αιχμηρά αντικείμενα.
Το i-samos.gr μετέδωσε ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα Πακιστανών άρχισε να λέει τραγούδια με αισχρές εκφράσεις εναντίον των Αλγερινών.
Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γιώργος Κυρίτσης, με ανάρτησή του στο Twitter, επιβεβαίωσε ότι για 15 άτομα τραυματίστηκαν με εκδορές, οκτώ εκ των οποίων χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα επικρατούσε ηρεμία.
Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις 25 προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.
Οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε δύο οικίσκους, η οποία κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Πυθαγόρειο της Σάμου, βρίσκεται σε εξέλιξη το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο οποίο συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.
Φωτογραφία (Μόρια): ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τους δίνουν νερό και τους σκουπίζουν τον ιδρώτα
Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και αναλυτικές οδηγίες προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες
Το κείμενο για την αξία της αιμοδοσίας και τη σημασία της ανώνυμης προσφοράς ζωής
«Δεν ξέρω πώς είναι η κόλαση, αλλά αυτό που αντίκρισα ήταν δέκα φορές χειρότερο»
Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί
Το ΕΛΥΡΟΣ και το Iosif K. ενεπλάκησαν σε ατύχημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Πότε θα δουν τις αλλαγές οι πολίτες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού θα δείτε τα αποτελέσματα
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το χρονικό της υπόθεσης
Ήταν γιος του αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη και της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.