- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ένοχος για σεξουαλική επίθεση ο Μπιλ Κόσμπι - Αποζημίωση 59,25 εκατ. δολαρίων
Απόφαση-σταθμός από δικαστήριο της Καλιφόρνια για υπόθεση που χρονολογείται από το 1972
Ένοχος ο Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση το 1972 - Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 59,25 εκατ. δολαρίων στην 84χρονη σήμερα καταγγέλλουσα
Ένοχος για σεξουαλική επίθεση κρίθηκε ο Μπιλ Κόσμπι από σώμα ενόρκων στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο αστικής δίκης, με την απόφαση να συνοδεύεται από αποζημίωση ύψους 59,25 εκατ. δολαρίων υπέρ της Ντόνα Μότσινγκερ.
Η Μότσινγκερ κατήγγειλε ότι το 1972, ενώ εργαζόταν ως σερβιτόρα, ο Μπιλ Κόσμπι της έδωσε κρασί μέσα σε λιμουζίνα, τη νάρκωσε και τη βίασε.
Η προσφυγή κατατέθηκε μετά την αλλαγή της νομοθεσίας στην Καλιφόρνια, που επέκτεινε τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή αγωγών σε υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης. Μετά την ετυμηγορία, η ίδια χαρακτήρισε τη δίκη ως μια προσπάθεια πέντε δεκαετιών για δικαίωση.
Ο Κόσμπι, άλλοτε κορυφαία μορφή της αμερικανικής κωμωδίας, έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή την τελευταία δεκαετία, εν μέσω δεκάδων καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση. Μεταξύ αυτών, σε άλλη υπόθεση το 2022, ένορκοι στην κομητεία του Λος Άντζελες έκριναν ότι είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε 16χρονη το 1975 στην έπαυλη του Playboy.
Ο ίδιος είχε καταδικαστεί ποινικά το 2018 και εξέτισε τρία χρόνια φυλάκισης, πριν αποφυλακιστεί το 2021, όταν ανώτερο δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση, κρίνοντας ότι είχαν παραβιαστεί τα δικαιώματά του.
Δικηγόρος του Κόσμπι δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της νέας απόφασης. Ο ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι όλες οι σχέσεις ήταν συναινετικές, ενώ δεν κατέθεσε στη συγκεκριμένη δίκη.
Η Μότσινγκερ, σήμερα 84 ετών, κατέθεσε την αγωγή το 2023, υποστηρίζοντας ότι ο Κόσμπι την προσέγγισε συστηματικά όσο εργαζόταν σε εστιατόριο στο Σαουσαλίτο και την προσκάλεσε σε παράστασή του στο Σαν Κάρλος.
Σύμφωνα με τη μήνυση, κατά τη διαδρομή προς την εκδήλωση, της προσφέρθηκε κρασί και στη συνέχεια ένα χάπι που πίστεψε ότι ήταν ασπιρίνη. Όπως κατέθεσε, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και αργότερα ξύπνησε στο σπίτι της, φορώντας μόνο εσώρουχα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε βιαστεί.
Οι ένορκοι αποφάσισαν υπέρ της Μότσινγκερ μετά από τρεις ημέρες διασκέψεων, επιδικάζοντας αρχικά 19,25 εκατ. δολάρια. Σε δεύτερη φάση της δίκης, προστέθηκαν ακόμη 40 εκατ. δολάρια ως τιμωρητική αποζημίωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.