- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
New York Times: Η Κάμαλα Χάρις είναι η μόνη πατριωτική επιλογή για πρόεδρος
Η εφημερίδα πήρε επισήμως θέση πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου
Η επιλογή της Κάμαλα Χάρις από τους New York Times δεν είναι έκπληξη, καθώς η εφημερίδα δεν έχει υποστηρίξει Ρεπουμπλικανό υποψήφιο από το 1956
Οι New York Times πήραν θέση και στηρίζουν επισήμως την Κάμαλα Χάρις ενόψει των επερχόμενων αμερικανικών εκλογών.
NY Times endorses Kamala Harris, chooses Democrat in 17th straight presidential election https://t.co/bzEpYrJM06
— Fox News (@FoxNews) September 30, 2024
New York Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίνεται ακατάλληλος για δεύτερη θητεία
Σε άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Η μόνη πατριωτική επιλογή για πρόεδρος», αναφέρει πως ο Ντόναλντ Τραμπ κρίνεται ακατάλληλος για δεύτερη θητεία.
Στο κείμενο τονίζεται πως η Κάμαλα Χάρις είναι μια αφοσιωμένη δημόσια υπάλληλος με συγκεκριμένα πλάνα για την οικονομία, την υγειονομική περίθαλψη και την εξωτερική πολιτική. Αν και αναγνωρίζεται ότι η επικοινωνιακή της στρατηγική και η περιορισμένη έκθεση στα ΜΜΕ έχουν προκαλέσει κριτική, η εφημερίδα πιστεύει πως η Χάρις είναι η καλύτερη επιλογή για τη σταθερότητα των ΗΠΑ.
Οι κίνδυνοι από μια δεύτερη θητεία του Τραμπ
Το άρθρο υπογραμμίζει ότι οι κίνδυνοι από μια δεύτερη θητεία του Τραμπ, όπως η άρνησή του να αποδεχτεί εκλογικά αποτελέσματα και η πρόθεση να χρησιμοποιήσει την εξουσία για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους, είναι σαφώς μεγαλύτεροι από οποιεσδήποτε αμφιβολίες για τη Χάρις.
Οι New York Times επισημαίνουν ότι ο Τραμπ έχει καταφέρει να μετατρέψει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σε εργαλείο της προσωπικής του πολιτικής ατζέντας, απομακρύνοντάς το από τις αρχές του συνταγματισμού και του κράτους δικαίου.
Στο πεδίο της πολιτικής, η Χάρις έχει δεσμευτεί να στηρίξει τις οικογένειες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να διατηρήσει τις συμμαχίες με δημοκρατικές χώρες και να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην υγεία και τη μετανάστευση. Αντίθετα, οι πολιτικές του Τραμπ επικεντρώνονται σε φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, περιορισμό των δικαιωμάτων των γυναικών και απομόνωση των ΗΠΑ από τη διεθνή κοινότητα.
Είναι η Κάμαλα Χάρις η μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση ενάντια στον Τραμπ;
Όπως σημειώνουν οι New York Times, «πολλοί ψηφοφόροι δήλωσαν ότι επιθυμούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της αντιπροέδρου, καθώς και περισσότερες συναντήσεις χωρίς σενάριο στις οποίες θα εξηγεί το όραμα και τις πολιτικές της. Έχουν δίκιο να το ζητούν. Δεδομένου του διακυβεύματος αυτών των εκλογών, η κ. Χάρις μπορεί να πιστεύει ότι διεξάγει μια εκστρατεία σχεδιασμένη να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους ενός αβίαστου λάθους - η απάντηση στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και η προσφορά περισσότερων λεπτομερειών πολιτικής θα μπορούσε να προκαλέσει αντιπαραθέσεις, εξάλλου - με την πεποίθηση ότι το να είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση στον κ. Τραμπ μπορεί να είναι αρκετό για να την οδηγήσει στη νίκη».
Οι NYT καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, αν και αμφιλεγόμενη για μια μερίδα των ψηφοφόρων, είναι η μόνη που μπορεί να αποτρέψει την υπονόμευση των θεσμών και τη διαρκή διάβρωση των δημοκρατικών αξιών, εξασφαλίζοντας έναν καλύτερο δρόμο για την Αμερική και τη διεθνή της θέση.
Η επιλογή της Κάμαλα Χάρις από τους New York Times δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η εφημερίδα δεν έχει υποστηρίξει Ρεπουμπλικανό υποψήφιο από το 1956. Ωστόσο, η επιτροπή τόνισε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη μελλοντική πορεία της αμερικανικής δημοκρατίας, και για αυτό η Χάρις είναι «η μόνη επιλογή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.