- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Δεν θα συγχωρήσουμε πότε όσους χαρακτηρίζουν το πραξικόπημα του 2016 σκηνοθετημένο
Όγδοη επέτειος της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία - Τι είπε για όσους δυσπιστούν
Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε σε εκδήλωση για την επέτειο της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016 - Σκληρή γλώσσα προς τους αμφισβητίες.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σε εκδήλωση για την όγδοη επέτειο της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, παρέστη στην επιμνημόσυνη τελετή που έγινε στο μνημείο των πεσόντων, στην ασιατική έξοδο της πρώτης γέφυρας του Βοσπόρου, όπου έχασαν τη ζωή τους τη βραδιά του πραξικοπήματος 34 πολίτες που αντιστάθηκαν στις στρατιωτικές μονάδες που είχαν τοποθετηθεί στη γέφυρα.
Ερντογάν: «Είδαμε το ύπουλο και βάναυσο πρόσωπο των πραξικοπηματιών»
Στην τελετή, ο Ταγίπ Ερντογάν διάβασε ο ίδιος εδάφια του Κορανίου στη μνήμη των νεκρών.
Στην ομιλία του προς το συγκεντρωμένο πλήθος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων: «Είδαμε το ύπουλο και βάναυσο πρόσωπο των πραξικοπηματιών στις δολοφονίες που διέπραξαν εδώ. Δεν ξεχάσαμε και δεν ξεχνάμε καμία από αυτές τις σκηνές που έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας. Παρομοίως, θυμόμαστε με μεγάλη υπερηφάνεια τον επικό αγώνα του έθνους μας που με γυμνά χέρια στάθηκε ενάντια στα τανκς και τα όπλα που ξερνούσαν θάνατο.
»Θα θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη τους ήρωες της εθνικής βούλησης που αντιστάθηκαν στους πραξικοπηματίες λέγοντας ότι αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε αντρίκια για την πατρίδα και το έθνος μας. Θα κρατήσουμε ζωντανό τον ηρωισμό των μαρτύρων μας, που έγραψαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην Ιστορία και στις καρδιές του έθνους μας».
Μεγάλη εκδήλωση στην Άγκυρα για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος
Απαντώντας δε σε όσους δυσπιστούν για το τι ακριβώς συνέβη στην Τουρκίας στις 15 Ιουλίου του 2016, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Δεν θα συγχωρήσουμε μέχρι συντέλειας του κόσμου όσους αποκαλούν την "15η Ιουλίου" σκηνοθετημένη, θέατρο και αυτούς που ξεδιάντροπα αποκαλούν το πραξικόπημα συμπαιγνία. Όσοι λένε αυτές τις άσχημες συκοφαντίες για την "15η Ιουλίου" είναι οι ίδιοι κομπάρσοι ενός αιματηρού έργου και μεγάλου θεάτρου που στήθηκε εις βάρος της Τουρκίας».
«Ακόμα και αν κάποιοι επινοήσουν παράλογες δικαιολογίες για να μας κάνουν να ξεχάσουμε, εμείς δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε το πνεύμα της "15ης Ιουλίου" με όλη μας την καρδιά και όλη μας τη δύναμη», συμπλήρωσε.
Το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετάσχει στην μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην Δούκισσα του Γιορκ επισκέφθηκε τον Έπσταϊν λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του
«Ψευδές» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευμα των New York Times
Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι αρχές ερευνούν την έκταση των καταστροφών
Η κηδεία του προβλέπεται να γίνει στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) στην ιρανική πρωτεύουσα
Εκτιμάται πως το έγκλημα είχε διαπραχθεί εβδομάδες νωρίτερα
4,9 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024
Πρόκειται για την έβδομη εκτέλεση στις ΗΠΑ από την αρχή της χρονιάς
Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες
Ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκατ. δολάρια για βασιλικό καβούρι Αλάσκας και 6,9 εκατ. δολάρια για αστακούς
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Συνδέθηκε με τα περιστατικά τον Ιανουάριο στη Μινεάπολη
Πιθανή επιστροφή του φαινομένου το καλοκαίρι, με ενισχυμένο σενάριο και παγκόσμιες επιπτώσεις
Σύλληψη μετά από ένταλμα Ελλάδας - Έφεση προαναγγέλλει η υπεράσπιση
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.