- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ερντογάν: Δεν θα συγχωρήσουμε πότε όσους χαρακτηρίζουν το πραξικόπημα του 2016 σκηνοθετημένο
Όγδοη επέτειος της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία - Τι είπε για όσους δυσπιστούν
Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε σε εκδήλωση για την επέτειο της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016 - Σκληρή γλώσσα προς τους αμφισβητίες.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σε εκδήλωση για την όγδοη επέτειο της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, παρέστη στην επιμνημόσυνη τελετή που έγινε στο μνημείο των πεσόντων, στην ασιατική έξοδο της πρώτης γέφυρας του Βοσπόρου, όπου έχασαν τη ζωή τους τη βραδιά του πραξικοπήματος 34 πολίτες που αντιστάθηκαν στις στρατιωτικές μονάδες που είχαν τοποθετηθεί στη γέφυρα.
Ερντογάν: «Είδαμε το ύπουλο και βάναυσο πρόσωπο των πραξικοπηματιών»
Στην τελετή, ο Ταγίπ Ερντογάν διάβασε ο ίδιος εδάφια του Κορανίου στη μνήμη των νεκρών.
Στην ομιλία του προς το συγκεντρωμένο πλήθος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων: «Είδαμε το ύπουλο και βάναυσο πρόσωπο των πραξικοπηματιών στις δολοφονίες που διέπραξαν εδώ. Δεν ξεχάσαμε και δεν ξεχνάμε καμία από αυτές τις σκηνές που έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας. Παρομοίως, θυμόμαστε με μεγάλη υπερηφάνεια τον επικό αγώνα του έθνους μας που με γυμνά χέρια στάθηκε ενάντια στα τανκς και τα όπλα που ξερνούσαν θάνατο.
»Θα θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη τους ήρωες της εθνικής βούλησης που αντιστάθηκαν στους πραξικοπηματίες λέγοντας ότι αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε αντρίκια για την πατρίδα και το έθνος μας. Θα κρατήσουμε ζωντανό τον ηρωισμό των μαρτύρων μας, που έγραψαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην Ιστορία και στις καρδιές του έθνους μας».
Μεγάλη εκδήλωση στην Άγκυρα για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος
Απαντώντας δε σε όσους δυσπιστούν για το τι ακριβώς συνέβη στην Τουρκίας στις 15 Ιουλίου του 2016, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Δεν θα συγχωρήσουμε μέχρι συντέλειας του κόσμου όσους αποκαλούν την "15η Ιουλίου" σκηνοθετημένη, θέατρο και αυτούς που ξεδιάντροπα αποκαλούν το πραξικόπημα συμπαιγνία. Όσοι λένε αυτές τις άσχημες συκοφαντίες για την "15η Ιουλίου" είναι οι ίδιοι κομπάρσοι ενός αιματηρού έργου και μεγάλου θεάτρου που στήθηκε εις βάρος της Τουρκίας».
«Ακόμα και αν κάποιοι επινοήσουν παράλογες δικαιολογίες για να μας κάνουν να ξεχάσουμε, εμείς δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε το πνεύμα της "15ης Ιουλίου" με όλη μας την καρδιά και όλη μας τη δύναμη», συμπλήρωσε.
Το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετάσχει στην μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.