- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
ΗΠΑ: Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει το TikTok για να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές
Ανησυχία από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών
ΗΠΑ: Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο η Κίνα να χρησιμοποιήσει το TikTok για να επηρεάσει τις φετινές προεδρικές εκλογές
Η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok για να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024, δήλωσε σήμερα η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Έβριλ Χέινς σε ακρόασή της στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Προς απαγόρευση το TikTok στις ΗΠΑ
Ερωτηθείσα από τον Δημοκρατικό βουλευτή Ράτζα Κρισναμούρτι αν το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CCP) θα χρησιμοποιούσε το TikTok για να επηρεάσει τις εκλογές, η Χέινς απάντησε: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το CCP θα το χρησιμοποιούσε».
Ο Κρισναμούρτι είναι επίσης ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην αρμόδια αυτή επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων με αντικείμενο την Κίνα, και μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής αυτής για την Κίνα, Μάικ Γκάλαχερ, παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ το TikTok, εφόσον δεν διακόψει τους δεσμούς του με τη μητρική εταιρεία ByteDance και, γενικότερα, με την Κίνα.
Περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν το TikTok
Ο νόμος δίνει διορία περίπου 6 μηνών στην ByteDance για να πουλήσει τη θυγατρική της και σε αντίθετη περίπτωση θα κινδυνεύει με την απαγόρευση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ. Περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν το TikTok.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πρόκειται να ψηφίσει αύριο Τετάρτη με ταχείς ρυθμούς επί του νομοσχεδίου και απαιτούνται οι θετικές ψήφοι των 2/3 των βουλευτών για να περάσει ο νόμος. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα υπογράψει το νομοσχέδιο, αν περάσει από τη Βουλή.
Υποψίες ότι το TikTok επενέβη στις εκλογές του 2022
Η Ετήσια Εκτίμηση Απειλών για το 2024 της Κοινότητας Μυστικών Πληροφοριών των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ανέφερε ότι οι λογαριασμοί TikTok που διαχειρίζεται ένας κινεζικός κυβερνητικός προπαγανδιστικός βραχίονας φέρεται να στόχευαν υποψήφιους και από τα δύο πολιτικά κόμματα κατά τον ενδιάμεσο κύκλο εκλογών στις ΗΠΑ το 2022.
Το TikTok, το οποίο λέει ότι δεν έχει και δεν πρόκειται να κοινοποιεί δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο της Βουλής ισοδυναμεί με απαγόρευση. Δεν είναι σαφές αν η Κίνα θα εγκρίνει οποιαδήποτε πώληση ή αν το TikTok θα μπορούσε να συμμορφωθεί με τον νόμο μέσα σε έξι μήνες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δημοσιογράφος είχε κατηγορήσει στο παρελθόν συνάδελφό της για βιασμό
Το περιστατικό σημειώθηκε σε αίθουσα κατά τη διάρκεια προβολής ταινίας
«Περνάμε δύσκολα και θα το κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο»
Μπαϊρακτάρ: «Θα διαφοροποιήσουμε το ενεργειακό μας μείγμα»
Ο ύποπτος διατηρούσε επαφές με εξτρεμιστικούς κύκλους μέσω διαδικτύου
Το θέατρο Ραβάλ της Βαρκελώνης καταγγέλλει λογοκρισία από τους αλγορίθμους
«Δεν θα παραδοθούμε σε περίπτωση επίθεσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός Σινκεβίτσιους
Επεκτείνεται η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί CNN, MS NOW και Politico ότι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις
Η διεύρυνση της συνεργασίας σε ενέργεια και άμυνα
Ο Τσαρλς Σπένσερ χαρακτηρίζει τον εαυτό του «αυτόπτη μάρτυρα της ιστορίας» και καταγράφει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα
Τι ακούσαμε και τι δεν ακούσαμε για το μέλλον της Ευρώπης από την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Τα χρήματα θα διατεθούν στο ίδρυμα της ηθοποιού για την προστασία των ζώων
Κρατήσεις χωρίς δίκη και καταγγελίες για βασανιστήρια
Τα νέα αποκαλυπτικά έγγραφα
Όλα τα βλέμματα στη συνάντησή τους
Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται, καθώς αγνοείται η τύχη έξι ανθρώπων έπειτα από κατολισθήσεις
Ένα μεγάλο ερώτημα "What If..." της ιστορίας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.