- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι o Πιερ Αντόνιο Παντσέρι
Η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης
Qatargate: Ελεύθερος ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι - Θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι - Τις επόμενες ημέρες θα αποφυλακιστεί
Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε την αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης Qatargate.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των δικηγόρων του Παντσέρι, ο Λορέν Κενς, το προδικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την αποφυλάκιση του πελάτη του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι ο Παντσέρι δεν θα αποφυλακιστεί σήμερα, αλλά εντός των επόμενων ημερών.
Σημειώνεται ότι η αποφυλάκιση του 67χρονου πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Παντσέρι, πραγματοποιείται, βάσει των όσων προέβλεπε η συμφωνία μεταμέλειας που είχε υπογράψει τον Ιανουάριο με τη βελγική δικαιοσύνη. Ο Παντσέρι συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 και είναι προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ στο Βέλγιο, περίπου τέσσερις μήνες.
Στις 13 Απριλίου το προδικαστικό συμβούλιο θα επανεξετάσει το αίτημα της Εύας Καϊλή για αποφυλάκιση.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνομιλία της Εύας Καϊλή με την ευρωβουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Deborah Bergamini.
«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη», φέρεται να δήλωσε η Εύα Καϊλή μέσα από τις φυλακές. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ιταλία, Κρίσιαν Μαυρή, η εφημερίδα αναφέρεται στο γεγονός ότι η Εύα Καϊλή «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της», εφόσον υπογράμμισε πως είναι η πρώτη βουλευτής που ήρθε στις φυλακές για να δει πώς είναι.
«Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές» και «ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου» φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή στη Deborah Bergamini. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η ευρωβουλευτής Bergamini μιλά για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και υπογράμμισε πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της», ενώ η εφημερίδα προσθέτει πως η Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά» εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, στη συνάντηση που έγινε τα τέλη Μαρτίου στις φυλακές Χάρεν, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια και το λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.