Πολιτικη & Οικονομια

Εύα Καϊλή από τη φυλακή: «Σκέφτηκα την αυτοκτονία, δεν νιώθω θύμα, αλλά τρόπαιο»

Τι αναφέρεται σε δημοσίευμα της Corriere della Sera

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
© Menelaos Myrillas / SOOC

Εύα Καϊλή: Η συνομιλία της με Ιταλίδα ευρωβουλευτή στη φυλακή για το Qatargate - Το δημοσίευμα της Corriere della Sera

Αποσπάσματα από τη συνομιλία της Εύας Καϊλή με την ευρωβουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Deborah Bergamini, στις φυλακές των Βρυξελλών δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Σε αυτά, η Εύα Καϊλή φέρεται να δηλώνει ότι σκέφτηκε να καταφύγει στην αυτοκτονία. 

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη», φέρεται να δήλωσε η Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με τον ανταποκτριτή της ΕΡΤ στην Ιταλία, Κρίσιαν Μαυρή, η εφημερίδα αναφέρεται στο γεγονός ότι η Εύα Καϊλή «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της», εφόσον υπογράμμισε πως είναι η πρώτη βουλευτής που ήρθε στις φυλακές για να δει πώς είναι.

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές» και «ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου» φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή στη Deborah Bergamini.  Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η ευρωβουλευτής Bergamini μιλά για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και υπογράμμισε πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της», ενώ η εφημερίδα προσθέτει πως η Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά» εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

Το δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera για την Εύα Καϊλή
Το δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera για την Εύα Καϊλή

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στις φυλακές Χάρεν, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια και το λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ