- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο από την Ελλάδα» λέει η Τουρκία
Έντονη η αντίδραση της Άγκυρας για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας
Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας: Η ανακοίνωση για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας - Τι αναφέρει για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης το η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν η Ελλάδα και ειδικότερα τα εξοπλιστικά προγράμματα.
«Οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική και οι προσπάθειες εξοπλισμού της Ελλάδας δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος πέρα από την αύξηση της έντασης στην περιοχή μας και τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι οποιοδήποτε τετελεσμένο στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα επιτρέπεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.
Σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας σημειώνει: «Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες, όπως η ανεξιθρησκία, είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους. Καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις στο Ισλάμ και το κάψιμο του κορανίου».
#BREAKING Türkiye will not allow 'any fait accompli' targeting its national security, interests: National Security Council statement says, referring to Greece's provocative actions pic.twitter.com/Hbn2XPhXMx
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) January 25, 2023
Οι νέες δηλώσεις της Άγκυρας με αποδέκτη τη χώρα μας έρχονται μια ημέρα μετά τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παραλαβή του πέμπτου F-16 Viper.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πέρα από την απόκτηση του Viper, έως το τέλος του έτους θα «έχουμε παραλάβει και τα 24 αεροσκάφη Rafale». Επίσης, η Ελλάδα επίσημα πια έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να ενταχθεί στο πρόγραμμα απόκτησης των αεροσκαφών F-35, τα οποία είναι πέμπτης γενιάς. «Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ, την ίδια στιγμή που οι γείτονές μας έχουν αποκλειστεί ολιστικά από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Την ίδια ώρα, νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της αποψινής ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης.
«Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Κι όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν ξαφνικά μια νύχτα, ίσως κάποια στιγμή ξυπνήσουν και βρεθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Κι ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί προς άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του. Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο. Η πατρίδα μας παραμένει πάντα ανοιχτή στο διάλογο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.