- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο από την Ελλάδα» λέει η Τουρκία
Έντονη η αντίδραση της Άγκυρας για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας
Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας: Η ανακοίνωση για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας - Τι αναφέρει για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης το η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν η Ελλάδα και ειδικότερα τα εξοπλιστικά προγράμματα.
«Οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική και οι προσπάθειες εξοπλισμού της Ελλάδας δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος πέρα από την αύξηση της έντασης στην περιοχή μας και τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι οποιοδήποτε τετελεσμένο στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα επιτρέπεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.
Σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας σημειώνει: «Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες, όπως η ανεξιθρησκία, είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους. Καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις στο Ισλάμ και το κάψιμο του κορανίου».
#BREAKING Türkiye will not allow 'any fait accompli' targeting its national security, interests: National Security Council statement says, referring to Greece's provocative actions pic.twitter.com/Hbn2XPhXMx
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) January 25, 2023
Οι νέες δηλώσεις της Άγκυρας με αποδέκτη τη χώρα μας έρχονται μια ημέρα μετά τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παραλαβή του πέμπτου F-16 Viper.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πέρα από την απόκτηση του Viper, έως το τέλος του έτους θα «έχουμε παραλάβει και τα 24 αεροσκάφη Rafale». Επίσης, η Ελλάδα επίσημα πια έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να ενταχθεί στο πρόγραμμα απόκτησης των αεροσκαφών F-35, τα οποία είναι πέμπτης γενιάς. «Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ, την ίδια στιγμή που οι γείτονές μας έχουν αποκλειστεί ολιστικά από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Την ίδια ώρα, νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της αποψινής ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης.
«Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Κι όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν ξαφνικά μια νύχτα, ίσως κάποια στιγμή ξυπνήσουν και βρεθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Κι ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί προς άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του. Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο. Η πατρίδα μας παραμένει πάντα ανοιχτή στο διάλογο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.