Κοσμος

Έκρηξη στο βρετανικό νησί Τζέρσεϊ: Δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

Aπο διαρροή αερίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόλαση φωτιάς στο νησί Τζέρσεϊ στη Βρετανία μετά την ισχυρή έκρηξη
Κόλαση φωτιάς στο νησί Τζέρσεϊ στη Βρετανία μετά την ισχυρή έκρηξη © YouTube/Telegraph

Βρετανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από την έκρηξη σε κτίριο στο νησί Τζέρσεϊ

Στο στάδιο περισυλλογής προχώρησε η επιχείρηση ερευνών και διάσωσης που διεξάγεται σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο νησί Τζέρσεϊ στην Μάγχη μετά την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κτίριο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. 

Οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ανέρχονται σε τρεις, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη δεκάδων ανθρώπων. «Η επιχείρηση ερευνών και διάσωσης έχει προχωρήσει σε στάδιο επιχείρησης περισυλλογής», αναφέρει  χαρακτηριστικά η πυροσβεστική υπηρεσία του Τζέρσεϊ σε μήνυμά της στο Twitter.

Ωστόσο, η επικεφαλής της κυβέρνησης του νησιού, Κριστίνα Μουρ μιλώντας στο BBC σημείωσε ότι «τώρα έχουμε προχωρήσει σε επιχείρηση ανάκαμψης». Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, από τις έρευνες που γίνονται για τους αγνοούμενους στο συγκρότημα κατοικιών δεν έχουν βρεθεί σημεία ζωής.Το σύνολο των θυμάτων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στους δώδεκα νεκρούς, καθώς παραμένουν άγνωστες οι λεπτομέρειες για τους επισκέπτες των διαμερισμάτων. 

Η διαρροή αερίου φέρεται να είναι η αιτία του τραγικού συμβάντος που σημειώθηκε σε κτίριο στην πρωτεύουσα του νησιού, το λιμάνι του Σεντ Χέλιερ (στον νότο). Εικόνες από κάμερες ασφαλείας έδειξαν μια μπάλα φωτιάς που τυλίγει το παραθαλάσσιο κτίριο και μετά πυκνό καπνό.

«Ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε ολοσχερώς», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ρόμπιν Σμιθ. «Υπάρχουν επίσης ζημιές σε γειτονικό κτίριο, ένα κτίριο κατοικιών το οποίο οι πυροσβέστες πρέπει ακόμη να ασφαλίσουν. Είναι ένα αρκετά τρομακτικό θέαμα», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι ο απολογισμός και ο αριθμός των αγνοούμενων ενδέχεται να αυξηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ