- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πούτιν: Η Δύση υποκινεί «επαναστάσεις» σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ
Την Παρασκευή υπογράφει ο Ρώσος πρόεδρος την προσάρτηση των 4 περιοχών της Ουκρανίας
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορεί τη Δύση ότι προετοιμάζει «επαναστάσεις» σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι η Δύση είναι έτοιμη να προκαλέσει «έγχρωμες επαναστάσεις» και «λουτρό αίματος» σε οποιαδήποτε χώρα.
Ο Πούτιν δεν έδωσε καμία απόδειξη που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό του. Η δήλωσή του έγινε στην ομιλία του, μέσω βιντεοκλήσης, στους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), στην οποία μετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
«Ξέρουμε ότι η Δύση εκπονεί σενάρια για να υποδαυλίσει νέες συγκρούσεις στον χώρο της ΚΑΚ. Όμως έχουμε ήδη αρκετές» ισχυρίστηκε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν συνδέει τον πόλεμο στην Ουκρανία με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι συρράξεις στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ιδίως ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι «φυσικά» το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.
«Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αυτό που συμβαίνει στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ. Όλα αυτά, φυσικά, είναι αποτελέσματα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης» είπε.
Η νέα τάξη πραγμάτων που ονειρεύεται ο Πούτιν
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη» είναι σε διαδικασία σχηματισμού «μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας». «Μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αμείλικτα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα την οποία η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί. Και βλέπουμε τι απορρέει από αυτό» συνέχισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να επιβάλει μια πολιτική υπαγόρευσης σε όλους τους τομείς, από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και νέες κρίσεις» ισχυρίστηκε ακόμη ο Πούτιν.
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα.
Την Παρασκευή το show Πούτιν στο Κρεμλίνο για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία μετά τα δημοψηφίσματα - εξπρές.
«Τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Κρεμλίνο» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Και πρόσθεσε: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκφωνήσει σημαντική ομιλία στη διάρκεια της τελετής». Μετά τις υπογραφές για την προσάρτηση των εδαφών ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τους -διορισμένους από τη Μόσχα- επικεφαλής των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.