- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ζελένσκι σε Πούτιν: «Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ σκληρή - Ασήμαντα τα δημοψηφίσματα»
Η Ρωσία ετοιμάζεται να προσαρτήσει Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν για «σκληρή απάντηση» της Ουκρανίας στα παράνομα δημοψηφίσματα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε τη Μόσχα για μια «πολύ σκληρή» απάντηση, στην περίπτωση που η Ρωσία προσαρτήσει τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές.
Η δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ζελένσκι, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, δεν αναφέρεται σε μια ειδική τελετή που είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή (30/9) στο Κρεμλίνο.
Κατά τη διάρκειά της ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα υπογράψει συμφωνίες για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία. «Είναι ασήμαντες (οι ψηφοφορίες στα δημοψηφίσματα) και δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα αποκατασταθεί. Και η αντίδρασή μας στην αναγνώριση των αποτελεσμάτων από τη Ρωσία θα είναι πολύ σκληρή», είπε ο Ζελένσκι.
Οι χώρες της Δύσης έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα αναγνωρίσουν την προσάρτηση κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία.
Τα ρωσικά δημοψηφίσματα... παρωδία σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα
Οι Αρχές στις -υπό ρωσική κατοχή- περιοχές της Ουκρανίας, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία και ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της κίνησης αυτής. Ειδικότερα, τα ποσοστά στα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών ήταν σταλινικά.
Όπως καταγγέλθηκε, ένοπλοι πήγαιναν πόρτα πόρτα και ζητούσαν από τους πολίτες να ψηφίσουν. Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας εξπρές δεν υπήρχε κανένας διεθνής παρατηρητής, την ώρα που δεν σταματούσαν οι καταγγελίες για παρατυπίες και λάθη στους εκλογικούς καταλόγους.
Η Δύση και το Κίεβο έχουν απορρίψει τα δημοψηφίσματα, χαρακτηρίζοντάς τα «παράνομα» και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την προσάρτηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία.
Συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας στην Ουκρανία
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Ζελένσκι συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση ανώτατων αξιωματούχων ασφαλείας και άμυνας για αύριο, Παρασκευή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.
Ο Σέρχι Νικιφόροφ ανακοίνωσε την έκτακτη συνεδρίαση στο Facebook. «Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας για αύριο. Η ατζέντα και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα» ανέφερε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.