Κοσμος

Μπλίνκεν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022

Οι εκτιμήσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν © EPA/SHAWN THEW

Ο Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ανέφερε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε στους Ευρωπαίους συμμάχους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως o πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022, όπως μεταδίδει το CNN.

Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι της Δύσης εκφράζουν όλο και περισσότερο την εκτίμηση ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα. Σε δηλώσεις τους στο CNN, ορισμένοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί ακριβώς για πόσο καιρό θα μπορούσε να συνεχιστεί ο πόλεμος.

Το ενδεχόμενο αυτός ο πόλεμος να είναι μακροχρόνιος αποτελεί μια αλλαγή στις εκτιμήσεις ότι η Ρωσία αναμενόταν να καταλάβει γρήγορα το Κίεβο, ενώ αντικατοπτρίζει και τις αποτυχίες της Μόσχας στο πεδίο των μαχών.

Ρωσικό διάβημα στις ΗΠΑ: Απειλεί με «απρόβλεπτες συνέπειες»

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» έγραψε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εφημερίδα επικαλούμενη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Η αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς την Ουάσινγκτον έρχεται λίγες ώρες μετά την βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα «Moskva».

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως έπληξε ένα στρατιωτικό στόχο στις παρυφές του Κιέβου με πυραύλους κρουζ και απείλησε με περισσότερες επιθέσεις εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ