- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Ντεπαρντιέ και Στόουν αποσύρουν την υποστήριξη στον Πούτιν
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας τις σφαγές αμάχων στη Μπούκα»
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Όλιβερ Στόουν δεν υποστηρίζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή της Ρωσίας.
Αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, παίρνουν ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο Όλιβερ Στόουν σαράντα και πλέον ημέρες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρώην πρόεδρος της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποσύρει επίσης την υποστήριξή του στον Πούτιν.
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που έχει αποκτήσει και τη ρωσική υπηκοότητα από το 2013, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτες» τις «υπερβολές» του Πούτιν στην Ουκρανία. Μιλώντας στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τη Ρωσία «να σταματήσει και να διαπραγματευτεί», ενώ αυτές του οι δηλώσεις προκάλεσαν παράλληλα και αντιδράσεις πίσω στη Μόσχα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε από την πλευρά του ότι ο Γάλλος ηθοποιός δεν έχει καταλάβει επακριβώς τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ενώ άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι θα καλούσαν δημόσια τον Πούτιν να «ακυρώσει» τη ρωσική «υπηκοότητα» του Ντεπαρντιέ, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα ο Guardian.
«Απογοητευμένος» από τη συμπεριφορά του Ρώσου ηγέτη δήλωσε όμως και ο 85χρονος πια Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε και «πραγματικά εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας τις «σφαγές των αμάχων στην Μπούκα».
Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ακόμη και ο Όλιβερ Στόουν, που έχει κάνει σειρά συνεντεύξεων με τον Πούτιν στο παρελθόν, επέκρινε τη ρωσική «επιθετικότητα στην Ουκρανία» ως «λάθος». «Η Ρωσία έκανε λάθος που εισέβαλε» («Russia was wrong to invade»), είχε γράψει σε μακροσκελή ανάρτησή του ο 75χρονος Όλιβερ Στόουν, υποστηρίζοντας πως «οι πολλοί επιθετικοί πόλεμοι των Ηνωμένων Πολιτειών δεν δικαιολογούν την επιθετικότητα του κυρίου Πούτιν στην Ουκρανία».
Με πληροφορίες από The Guardian / Καθημερινή
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.