- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Πόλεμος Ουκρανία-Μπάιντεν: Συντονισμένη αντίδραση στη Ρωσία
Σήμερα θα έχει συζητήσεις με άλλους δυτικούς ηγέτες
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν οργανώνει συζήτηση με συμμάχους για να υπάρξει «συντονισμένη» αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας.
Συντονισμένη αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας και την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να έχουν οι δυτικές δυνάμεις.
Ειδικότερα, ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει τηλεφωνικά σήμερα με συμμάχους και εταίρους της Ουάσινγκτον τις «εξελίξεις» ως προς την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και για να «συντονίσει» μια «ενωμένη αντίδραση» σε αυτή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του δεν διευκρινίζεται ποιοι άλλοι ηγέτες θα πάρουν μέρος στη συζήτηση με τον Μπάιντεν, η οποία οργανώνεται την ημέρα που αρχίζει να συζητείται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αναφέρεται πάντως ότι η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 18:15 (ώρα Ελλάδας).
Πόλεμος Ουκρανία: Μεγάλη οχηματοπομπή από ρωσικά άρματα μάχης
Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες Κυριακή εικονίζουν μεγάλη οχηματοπομπή του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, κινούμενη προς την κατεύθυνση του Κιέβου, περίπου 64 χιλιόμετρα μακριά. Η οχηματοπομπή είχε μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα.
Βρισκόταν βορειοανατολικά της ουκρανικής πόλης Ιβάνκιβ και συμπεριλάμβανε οχήματα με καύσιμα, εφόδια, καθώς και τεθωρακισμένα, ανάμεσά τους άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κατά την εταιρεία.
Η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τις καταστροφές που προκάλεσαν πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στο αεροδρόμιο Αντόνοφ στο Γκοστομέλ, καθώς και μάχες μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο.
Η εταιρεία αυτή παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων εδώ και εβδομάδες. Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Πόλεμος Ουκρανία: Ανακόπηκαν ρωσικές δυνάμεις - Όδευαν προς Κίεβο
Ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν εν μέρει να κινούνται από τα βορειοδυτικά του Κιέβου προς το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, δήλωσε χθες ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
Ο ουκρανικός στρατός απέκρουσε χθες χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις, κατά τον ίδιο.
Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί παράλληλα να μπει στο κέντρο της Χαρκίβ, της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε ο σύμβουλος της προεδρίας, ενώ 11 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται ανοικτά της Οδησσού.
Στη Μαριούπολη (νότια) δεν αναφέρονται προβλήματα, ωστόσο η Μπερντιάνσκ καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα, συμπλήρωσε.
Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς διαβεβαίωσε εξάλλου πως το Σαββατοκύριακο εντάχθηκαν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού κάπου 100.000 έφεδροι.
Δείτε live τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Sanrio διέκοψε τη συνεργασία της με την ιαπωνική σειρά «Vivant»
Μια νέα παράσταση αναβιώνει τις διάσημες αποδράσεις του
Συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη
«Αν οι εχθροί μάς επιτεθούν ξανά, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει η σύγκρουση»
Πολιτική «θύελλα» στην καρδιά της Ε.Ε.
70.000 αστυνομικοί επί ποδός
Οι εξεγέρσεις εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος, η ρωσική εισβολή στην Ουγγαρία και η αρχή της αμφιβολίας για τη διεθνή αριστερά
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη Δικαιοσύνη
Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν διαδικτυακά μηνύματα που προτρέπουν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών και πολιτών σε ευρωπαϊκές χώρες
Διαπραγματεύσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας - Οι πιέσεις της Αθήνας και οι αντιδράσεις
Ασθενείς κινδυνεύουν με μόνιμη τύφλωση
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εύθραυστη κυβέρνηση μειοψηφίας: Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι
Αυξημένη καταγράφεται η συμμετοχή των Δημοκρατικών, των Αφροαμερικανών και των ισπανόφωνων
Το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με ειδικούς
Τα «αγκάθια» που προκαλούν κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν ήθελαν να εμφανιστούν δίπλα στον ρώσο ΥΠΕΞ
«Δεν υπάρχει μία στιγμή που να μην αισθάνομαι πόνο»
Η ανακοίνωση του Βατικανού
Εξοργισμένοι οι γονείς - Φόβοι για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.