Κοσμος

Πόλεμος - Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός εισβάλλει βόρεια του Κιέβου

40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός εισβάλλει βόρεια του Κιέβου.
Το Κίεβο το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου © Chris McGrath/Getty Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός εισβάλλει βόρεια του Κιέβου - 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Βόρεια της περιοχής του Κιέβου, περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την ίδια την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, έχουν εισβάλει ρωσικές δυνάμειςσύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, που επικαλείται Ουκρανούς συνοριοφύλακες

Η συνοριοφυλακή ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μπαράζ πυροβολισμών, ως μέρος μιας επίθεσης με την υποστήριξη της Λευκορωσίας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες αντεπιτίθενται, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άμεση αναφορά για απώλειες.

Σημειώνεται ότι 40 στρατιώτες και 10 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ υπάρχουν επίσης αναφορές για δεκαοκτώ νεκρούς σε επίθεση κοντά στην Οδησσό, στον Νότο της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος στο Κίεβο - 5 νεκροί

Όπως έγινε γνωστό, συνετρίβη ένα στρατιωτικό αεροσκάφος της Ουκρανίας στο Κίεβο, με πέντε άτομα να σκοτώνονται, την ώρα που ο ρωσικός στρατός οδεύει στην ουκρανική πρωτεύουσα. Την είδηση γνωστοποίησε η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της χώρας.

Ρωσία-Ουκρανία Πόλεμος: Ουκρανοί καταφεύγουν στην Πολωνία

Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι Ουκρανοί που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από την εισβολή των Ρώσων και καταφεύγουν στην γειτονική Πολωνία, κρατώντας βαλίτσες και συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους.

Αξιωματούχοι ευρωπαϊκών χωρών που συνορεύουν με την Ουκρανία – περιλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Σλοβακίας—έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει μεγάλη ροή προσφύγων προς το παρόν, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι αυξάνεται η κυκλοφορία των πεζών.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή - Live όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ