Κοσμος

Μπάιντεν: Η εισβολή στην Ουκρανία φέρνει Ευρώπη-ΝΑΤΟ πιο κοντά

«Ο Πούτιν προκαλεί το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που επεδίωκε», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν © EPA / MICHAEL REYNOLDS

Τζο Μπάιντεν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την ενότητα ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε σε δήλωση του σήμερα (26/2) ότι στόχος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ τη μεταξύ τους ενότητα.  

«Στόχος μου ευθύς εξ' αρχής ήταν να διασφαλίσω πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι ένα ζήτημα που ο Πούτιν πίστευε ότι θα μπορούσε να πετύχει, ήταν να διασπάσει το ΝΑΤΟ, δημιουργώντας ένα μεγάλο άνοιγμα για τον ίδιο, για να μπορέσει να περάσει μέσα από αυτό. Κι αυτό δεν συνέβη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στο δημιουργό podcast και σχολιαστή Μπράιαν Τάιλερ Κοέν.

Σύμφωνα με το CNN, ο Τζο Μπάιντεν εκτίμησε ότι η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι «η σύγκρουση αυτή φέρνει Ευρώπη και ΝΑΤΟ πιο κοντά από ποτέ. Ο Πούτιν προκαλεί το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που επεδίωκε», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ή θα επιβληθούν στη Ρωσία ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι ένας από τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για να τιμωρηθεί η Ρωσία, χωρίς να απειλείται η ανθρωπότητα με έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας. «Έχεις δύο επιλογές: Είτε να ξεκινήσεις έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήτοι να πας σε πόλεμο με τη Ρωσία, με φυσικό τρόπο. Είτε, δεύτερον, να εξασφαλίσεις ότι μια χώρα που ενεργεί τόσο αντίθετα ως προς το διεθνές Δίκαιο να πληρώσει το τίμημα αυτή της πράξης της», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τέλος, ο κ. Μπάιντεν έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αμυντικό οπλισμό και την οικονομική βοήθεια που οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία, καθώς η χώρα εξακολουθεί να αποκρούει τη ρωσική προέλαση.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε τις εξελίξεις: Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς διακοπή οι μάχες στο Κίεβο - Live

? LIVE: War in Ukraine | View of Maidan square in #Kyiv, #War_in_Ukraine, after #Russian_invasion

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ