Κοσμος

Ουκρανία: Επιθέσεις στο Κίεβο - Οι Ρώσοι μπήκαν στο Χάρκοβο

Σφίγγει ο κλοιός των Ρώσων γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ βομβαρδισμών στο Κίεβο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ βομβαρδισμών στο Κίεβο © Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ βομβαρδισμών στο Κίεβο - Μπήκαν στο Χάρκοβο οι Ρώσοι.

Σε πλήρη εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο κλοιός των Ρώσων γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα σφίγγει όλο και περισσότερο. Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τα ρωσικά στρατιωτικά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης του Χάρκοβο.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη Βασίλκιβ, στα νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα ένα διυλιστήριο να παραδοθεί στις φλόγες.

«Ο εχθρός θέλει να καταστρέψει τα πάντα εδώ γύρω», ανέφερε η δήμαρχος του Βασίλκιβ, η Νατάλια Μπαλασίνοβιτς.

Φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τεράστιες φλόγες να υψώνονται στον ουρανό.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο

Σύμφωνα με το Reuters, στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας να παρουσιάζει ένα μεγάλο πύρινο μανιτάρι μετά την έκρηξη.

Το Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σαφές για την ώρα πόσο σημαντικός ήταν ο συγκεκριμένος αγωγός και κατά πόσο η έκρηξη θα μπορούσε να διαταράξει τη μεταφορά φυσικού αερίου σε άλλες περιοχές εκτός της πόλης ή της χώρας.

Παρά τη συνεχιζόμενη επίθεση, η Ουκρανία εξακολουθεί να προμηθεύει με ρωσικό φυσικό αέριο την Ευρώπη.

Εκτός Swift οι ρωσικές τράπεζες

 

Η Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία (SWIFT) δήλωσε πως ετοιμάζεται να εφαρμόσει τις επόμενες ημέρες τα νέα μέτρα που αποφάσισαν χώρες της Δύσης, τα οποία στοχεύουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες σε αντίποινα για την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Συνεργαζόμαστε με τις ευρωπαϊκές αρχές» αναφέρεται σε ανακοίνωση της SWIFT, που αναμένει λεπτομερώς τα στοιχεία των τραπεζών που θα υπόκεινται σε περιορισμούς, συμπληρώνοντας ότι «προετοιμαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με τις επίσημες οδηγίες».

Νωρίτερα σήμερα ΕΕ, ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς αποφάσισαν να προχωρήσουν στον αποκλεισμό ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την αποφασιστικότητά τους για την επιβολή μέτρων «που θα απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», σημειώνοντας ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν εντός των προσεχών ημερών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ