- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στην Άνγκελα Μέρκελ.
«Eίχα το προνόμιο να βασίζομαι στη συνεργασία σου για να ξεπεράσουμε κρίσεις που αντιμετώπισαν οι λαοί μας», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία αποχωρεί μετά από 16 χρόνια στην εξουσία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.
Οι περισσότεροι αναλυτές στο Βερολίνο εκτιμούν ότι στην επόμενη συνάντηση των 27 , η Γερμανία θα εκπροσωπηθεί από τον Ολαφ Σολτς.
«Εκ μέρους των Αμερικανών, των ομοτίμων ηγετών, της Μισέλ και των κορών μου, θέλω να σε ευχαριστήσω για τη φιλία σου, την ηγεσία σου και πάνω από όλα για την αφοσίωσή σου στις οικουμενικές αξίες, τις οποίες εναγκάλισες από μικρό κορίτσι στην Ανατολική Γερμανία. Σου αποτίω και εγώ φόρο τιμής μαζί με φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές από ολόκληρο τον κόσμο. Eίναι ενδεικτικό του χαρακτήρα σου ότι προτιμάς να εργάζεσαι για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρά να είσαι εσύ στο επίκεντρο, όπως συμβαίνει τώρα. Ήμουν περήφανος που σε τίμησα με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» για την αφοσίωσή σου στη συμμαχία ΗΠΑ, Γερμανίας, Ευρώπης και το τι μπορεί αυτή να σημαίνει για τον κόσμο», συνέχισε ο Ομπάμα.
Το μήνυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προς την απερχόμενη καγκελάριο της Γερμανίας προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου.
Μισέλ: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χωρίς τη Μέρκελ είναι σαν «το Παρίσι χωρίς τον Πύργο του Άιφελ»
Χαρακτηρίζοντας τη Μέρκελ «μνημείο» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναφέρθηκε με νοσταλγία στο πρόσωπό της.
Η Μέρκελ, είπε, ήρθε να καθορίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Μια συνεδρίαση του Συμβουλίου χωρίς αυτήν «είναι σαν τη Ρώμη χωρίς το Βατικανό ή το Παρίσι χωρίς τον Πύργο του Άιφελ», είπε χαρακτηριστικά.
Πράγματι, η Μέρκελ έχει συμμετάσχει σε 107 Συνόδους Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της 16χρονης θητείας της στη Γερμανία.
«Η σοφία σας θα λείψει, ειδικά στους περίπλοκους καιρούς», είπε επίσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.