Κοσμος

Πάνω από 10.000 κρούσματα σε μια ημέρα στο Ισραήλ

Για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο - Χορηγείται τρίτη αναμνηστική δόση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός νεαρού για κορωνοϊό στο Ισραήλ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Εμβολιασμός νεαρού για κορωνοϊό στο Ισραήλ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Στο Ισραήλ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν τις 10.000 σε μια ημέρα, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Ιανουάριο.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ έσπασαν το φράγμα των 10.000 σε μια ημέρα για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα.

Το Ισραήλ αγωνίζεται να περιορίσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ έχει ξεκινήσει να χορηγεί και αναμνηστική, τρίτη δόση.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, το βράδυ, ότι ένα 24ωρο νωρίτερα καταγράφηκαν 10.001 νέα κρούσματα. Την ίδια ημέρα υπήρχαν 688 σοβαρά ασθενείς με κορωνοϊό και καταγράφηκαν 25 νέοι θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19.

Κορωνοϊός στο Ισραήλ - Πάνω από 1 εκατομμύριο κρούσματα συνολικά

Από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα αυτή των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό. Η εμβολιαστική εκστρατεία στο Ισραήλ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020.

Σχεδόν το 59% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και περίπου το 19% έχει εμβολιαστεί και με μια αναμνηστική τρίτη δόση. Το Ισραήλ βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο εμβόλιο Pfizer/BioNTech.

Στο τέλος Ιουλίου το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε να χορηγεί αναμνηστική δόση του εμβολίου, με στόχο να ενισχύσει την ανοσολογική απόκριση. Άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει επίσης το ίδιο.

Το μέτρο αυτό κρίθηκε απαραίτητο μετά τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που έδειξαν ραγδαία μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την πρόληψη των μολύνσεων, παρότι το εμβόλιο συνέχισε να παρέχει ισχυρή προστασία από τη σοβαρή νόσηση.

Επί εβδομάδες η πολύ μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται στο Ισραήλ, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ