- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία - Lockdown: Μετά το Καθολικό Πάσχα η συζήτηση για χαλάρωση
551 νεκροί και 18.765 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο 24ωρο, με οποιαδήποτε συζήτηση για «χαλάρωση» των μέτρων να πηγαίνει μετά το Καθολικό Πάσχα.
Μετά το Καθολικό Πάσχα θα ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για «χαλάρωση» στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ιταλία.
Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό. Ειδικότερα, έχασαν τη ζωή τους 551 άνθρωποι και καταγράφηκαν 18.765 νέα κρούσματα.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 335.189 διαγνωστικά τεστ, το 5,6% από τα οποία βγήκε θετικό. Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, τα περιστατικά ήταν 13.846 (αλλά με πολύ μικρότερο αριθμό τεστ), ενώ ανακοινώθηκαν 386 θάνατοι από Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας Covid-19, στην Ιταλία έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό 3.419.616 άνθρωποι. Οι νεκροί έχουν φθάσει τις 105.879.
Σε σχέση με το περασμένο 24ωρο, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) οι ασθενείς είναι 36 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 379 περισσότεροι.
Ιταλός υπουργός Οικονομικών: Καθολικό Πάσχα με περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό
Εν τω μεταξύ ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε νέα συνάντηση με τον υπουργό Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και με μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.
Από τη μεριά του, ο υπουργός Oικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο, δήλωσε ότι μετά το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου 2021, η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε βαθμιαία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θεωρεί πως χάρη στην αναμενόμενη αύξηση των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η χώρα θα μπορέσει, σταδιακά, μέχρι τον Ιούνιο, να αφήσει πίσω της την δύσκολη αυτήν περίοδο.
Ο Φράνκο, τέλος, τόνισε ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν νέες οικονομικές βοήθειες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την νέα, αυτή, οικονομική κρίση» ενώ «μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.