Κοσμος

Ιταλία - Lockdown: Μετά το Καθολικό Πάσχα η συζήτηση για χαλάρωση

551 νεκροί και 18.765 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Υγειονομικοί έξω από νοσοκομείο μεταφέρουν φορείο με ασθενή που έχει κορωνοϊό
Ιταλία: Υγειονομικοί έξω από νοσοκομείο μεταφέρουν φορείο με ασθενή που έχει κορωνοϊό © EPA

Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο 24ωρο, με οποιαδήποτε συζήτηση για «χαλάρωση» των μέτρων να πηγαίνει μετά το Καθολικό Πάσχα.

Μετά το Καθολικό Πάσχα θα ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για «χαλάρωση» στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ιταλία.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό. Ειδικότερα, έχασαν τη ζωή τους 551 άνθρωποι και καταγράφηκαν 18.765 νέα κρούσματα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 335.189 διαγνωστικά τεστ, το 5,6% από τα οποία βγήκε θετικό. Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, τα περιστατικά ήταν 13.846 (αλλά με πολύ μικρότερο αριθμό τεστ), ενώ ανακοινώθηκαν 386 θάνατοι από Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας Covid-19, στην Ιταλία έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό 3.419.616 άνθρωποι. Οι νεκροί έχουν φθάσει τις 105.879.

Σε σχέση με το περασμένο 24ωρο, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) οι ασθενείς είναι 36 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 379 περισσότεροι.

Ιταλός υπουργός Οικονομικών: Καθολικό Πάσχα με περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Εν τω μεταξύ ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε νέα συνάντηση με τον υπουργό Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και με μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Oικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο, δήλωσε ότι μετά το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου 2021, η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε βαθμιαία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θεωρεί πως χάρη στην αναμενόμενη αύξηση των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η χώρα θα μπορέσει, σταδιακά, μέχρι τον Ιούνιο, να αφήσει πίσω της την δύσκολη αυτήν περίοδο.

Ο Φράνκο, τέλος, τόνισε ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν νέες οικονομικές βοήθειες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την νέα, αυτή, οικονομική κρίση» ενώ «μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ