Κοσμος

Μπάιντεν: Όλοι οι ενήλικες θα μπορούν να εμβολιαστούν από 1 Μαΐου

«Το τέλος της πανδημίας απέχει πολύ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν © EPA

Ο Τζο Μπάιντεν, μέσω τηλεοπτικού του διαγγέλματος, ανακοίνωσε πως όλοι οι Αμερικανοί πολίτες από την 1η Μαΐου θα μπορούν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Διάγγελμα στους Αμερικανούς πολίτες απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη 11 Μαρτίου, ανακοινώνοντας πως «όλοι οι Αμερικανοί ενήλικες θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19 από την 1η Μαΐου». Τόνισε, ωστόσο, πως το τέλος της πανδημίας απέχει ακόμα πολύ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τηλεοπτικού διαγγέλματός του στον αμερικανικό λαό ο Μπάιντεν είπε:

«Ανακοινώνω, απόψε, ότι θα κατευθύνω όλες τις Πολιτείες, τις φυλές και τις περιοχές ώστε όλοι οι ενήλικες, ηλικίας 18 ετών και άνω, να μπορούν να εμβολιαστούν το αργότερο την 1η Μαΐου. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα κάνουν αυτό το εμβόλιο αμέσως, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να μπείτε στη σειρά από την 1η Μαΐου».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε πως η διάθεση εμβολίων στις ΗΠΑ είναι τώρα «μήνες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα», λέγοντας ότι θα υπάρχει αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό όλων των ενήλικων Αμερικανών μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε πως η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει «χιλιάδες εμβολιαστές», δηλαδή στρατιώτες, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), συνταξιούχους γιατρούς και νοσοκόμες για να βοηθήσουν στη χορήγηση δόσεων.

WATCH LIVE: Biden addresses nation on one-year anniversary of Covid-19 shutdowns — 3/11/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ