- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέρκελ: Ανησυχώ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο
Πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τόνισε
«Θέλουμε αποκλιμάκωση της κατάστασης», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο - Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά
Την ανησυχία της για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τη Λευκορωσία.
«Θέλουμε αποκλιμάκωση της κατάστασης» τόνισε η κ. Μέρκελ κι εξέφρασε την αλληλεγγύη της όσον αφορά στα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή.
Σύμφωνα με την Καγκελάριο, η Γερμανία ενεργοποιείται προς την κατεύθυνση διαλόγου σε ό,τι αφορά στις διαφωνίες για τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κι επισήμανε ότι πρέπει να ξαναρχίσει αυτός ο διάλογος που είχε σταματήσει το 2016.
Τέλος, παρέπεμψε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε τον Σεπτέμβριο αναφέροντας ότι η Σύνοδος θα εμβαθύνει στις σχέσεις με την Τουρκία.
Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την Κύπρο για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης. Όπως δήλωσε «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκφράσαμε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο και επιβεβαιώσαμε τα προηγούμενα συμπεράσματά μας σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας για γεωτρήσεις. Συμφωνήσαμε να αναφερθούμε σε αυτά τα ζητήματα στη συνάντησή μας τον Σεπτέμβριο. Όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο γήπεδο ο «Οδυσσέας» Ματ Ντέιμον
Στη θέση για τον πρόεδρο των ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί μεγάλο αλεξίσφαιρο πλέξιγκλας
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι κατά το οποίο παρατηρείται αυξημένη παρουσία του συγκεκριμένου είδους
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στην πιθανότητα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού όταν θα μεταβεί στην πόλη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Αντίσκηνα διανεμήθηκαν σε περίπου 300 πληγέντες
Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης
Πώς μια συνηθισμένη επαγγελματική συνάντηση κατέληξε σε τραγωδία
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες «γύρισαν σε βίντεο τη σκηνή του θανάτου αστυνομικών και μετέδωσαν τις εικόνες σε τηλεοπτικά δίκτυα»
Στο επίκεντρο ο πρόεδρος των ΗΠΑ για το σκάνδαλο με τον Μπαλογκάν
Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για τη δολοφονία δύο ληστών που είχαν εισβάλλει στο κατάστημά του
Κουβέιτ και Μπαχρέιν ανακοίνωσαν αναχαίτιση ιρανικών επιθέσεων
«Έτσι ξεκινά ταινία τρόμου» τους έγραψαν στο TikTok
Από σήμερα σε ισχύ ο νέος νόμος
Τι υποστηρίζουν μέσω του δικηγόρου τους
Από τη σκοτεινή ύλη και την προέλευση της ζωής έως τη συνείδηση, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα άλυτα μαθηματικά προβλήματα που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις.
Η τοποθέτησή του προκάλεσε άμεση αντίδραση από το Ισραήλ και τον πρέσβη της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη
Η γραπτή δήλωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Είναι η δεύτερη εκκένωση της περιοχής μέσα σε διάστημα 24 ωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.