Κοσμος

Νύφη στη Βηρυτό: Σκεφτόμουν πως σε λίγα δευτερόλεπτα θα πεθάνω

«Ένα πράγμα ήρθε στο μυαλό μου: Τώρα πρόκειται να πεθάνεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νύφη στη Βηρυτό: Σκεφτόμουν πως σε λίγα δευτερόλεπτα θα πεθάνω
Νύφη στη Βηρυτό © Youtube

Για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που την κατέκλυσαν μετά την έκρηξη στη Βηρυτό μίλησε η νύφη που στο βίντεο του γάμου της αποτυπώνεται η έκρηξη.

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την έκρηξη στη Βηρυτό έκανε η 29χρονη Ίσρα Σεμπλανί, η νύφη η οποία ετοιμαζόταν να παντρευτεί όταν συνέβη η έκρηξη στο λιμάνι.

Η Ίσρα έγινε γνωστή παγκοσμίως από το βίντεο που κυκλοφόρησε με την ίδια να τρέχει να σωθεί πανικόβλητη, τη στιγμή της έκρηξης.

«Ένα πράγμα ήρθε στο μυαλό μου: Τώρα πρόκειται να πεθάνεις», αποκάλυψε η Ίσρα στους New York Times και πρόσθεσε:

«Τη στιγμή που τραβούσαμε αυτή την εικόνα, η ζωή φαινόταν τόσο φυσιολογική. Μέσα σε δευτερόλεπτα, ο ουρανός έγινε από μπλε, ροζ και υπήρχε βαρύς καπνός».

Σύντομα, αυτός ο καπνός μετατράπηκε σε αυτό που η 29χρονη γιατρός περιέγραψε ως «μια καταστροφική έκρηξη», η οποία την πέταξε στο έδαφος.

«Ήταν ζήτημα δευτερολέπτου από το όταν άκουσα την έκρηξη και όταν χτυπήθηκα από αυτή. Το όμορφο μέρος όπου βρισκόμουν, μετατράπηκε σε πόλη – φάντασμα».

Όταν στάθηκε στα πόδια της και βλέποντας τα χαλάσματα, τα σπασμένα γυαλιά και τους ανθρώπους καλυμμένους με αίματα, η Ισρα δήλωσε πως προς στιγμήν, σκέφτηκε πως η περιοχή δεχόταν επίθεση και πως εκείνη και ο άνδρας της θα πέθαιναν.

«Οτιδήποτε έχεις σχεδιάσει, πλέον πετάει μακριά με την σκόνη και τα σπασμένα γυαλιά και σε μερικά δευτερόλεπτα θα πεθάνεις» δηλώνει.

Από την πλευρά του, ο σύζυγος της 29χρονης γυναίκας, Άχμαντ Σμπέιχ, ο οποίος παρατηρούσε από κοντινή απόσταση τη μέλλουσα γυναίκα του να φωτογραφίζεται, θυμάται πως άκουσε μια μικρή έκρηξη και ρωτούσε τους παρευρισκόμενους «το ακούσατε αυτό;».

«Και ο φωτογράφος μου είπε "Είναι ο Λίβανος, ξέρεις, είναι συνηθισμένο, δεν πειράζει". Και μετά από αυτό άκουσα μια έκρηξη που δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου» εξηγεί ο Αχμάντ.

Όταν συνειδητοποίησαν πως οι εκρήξεις είχαν σταματήσει, έσπευσαν να βρουν καταφύγιο σε ένα κοντινό εστιατόριο. 

Ο γάμος που τελικά έγινε

Αφού βρήκαν τη ψυχραιμία τους, η Ισρα και ο Αχμάντ οδήγησαν μέχρι το σπίτι τους και συνειδητοποίησαν πως έπρεπε να πάρουν μια απόφαση: Αν θα κάνουν τον γάμο ή όχι.

Το ζευγάρι είχε ήδη αναβάλλει το γάμο για τρία χρόνια, περιμένοντας να εγκριθεί η βίζα του Αχμάντ για να βρει την Ίσρα στις ΗΠΑ, όπου σχεδίαζαν αρχικά να παντρευτούν.

«Σκεφτόμασταν πως θα ήταν η χρονιά μας, αλλά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι» δήλωσε η Ίσρα με ένα γέλιο.

Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι μετά από τη μεγάλη καταστροφή, αποφάσισαν πως περίμεναν αρκετά. Πραγματοποίησαν μια τελετή και μια εκδήλωση στο σπίτι, περιστοιχισμένοι από την οικογένειά τους.

«Η ζωή στον Λίβανο γίνεται περίπλοκη, ολοένα και περισσότερο. Αλλά πρέπει να είμαστε μαζί. Είμαστε χώρια για τρία χρόνια και αυτό είναι αρκετό» προσθέτει.

Η Ίσρα εργάζεται ως ειδικευόμενη ενδοκρινολόγος σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ και ήδη περίμενε αρκετά χρόνια για να παντρευτεί με τον αγαπημένο της.

Αλλά όπως εξηγεί «με το πάτησα το πόδι μου, ένιωσα το παραμικρό. Πιστεύω πως κάθε φορά που θα πηγαίνω σε αυτό το δρόμο, θα θυμάμαι αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους, παιδιά που έχασαν τους γονείς τους, οπότε πως μπορώ να είμαι χαρούμενη; Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι "Ευχαριστώ Θεέ για όλα"».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ