- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βηρυτός:Ιδιοκτησία Ρώσου το πλοίο που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία
Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Fleetmon
Ιδιοκτησία Ρώσου, κάτοικου Κύπρου, φέρεται πως ήταν το πλοίο που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία σύμφωνα με διεθνή ρεπορτάζ.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών του Λιβάνου για τη χθεσινή τραγωδία στη Βηρυτό, με τον πρωθυπουργό της χώρας να υπογραμμίζει ότι οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Fleetmon, η ποσότητα της νιτρικής αμμωνίας έφτασε στη Βηρυτό το 2013 με πλοίο που ανήκει στη Ρωσία. Το πλοίο αρχικά επρόκειτο να μεταφέρει το εμπόρευμα από τη Γεωργία στη Μοζαμβίκη, ωστόσο αγκυροβόλησε στη Βηρυτό λόγω τεχνικών προβλημάτων. Όταν αργότερα αξιωματούχοι του Λιβάνου δεν επέτρεψαν στο πλοίο να αναχωρήσει, τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και το πλήρωμά του, το εγκατέλειψαν.
Όπως αναφέρει το Fleetmon, αλλά και ο ανταποκριτής της Guardian στη Μόσχα, το πλοίο με την ονομασία «Rhosus» ανήκε και διαχειριζόταν από τον Igor Grechushkin, Ρώσο πολίτη o οποίος πιστεύεται ότι ζει στην Κύπρο.
Τελικά το εμπόρευμα φυλάχθηκε σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού, με τους υπεύθυνους ωστόσο να ζητούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη λήψη μέτρων για το επικίνδυνο αυτό φορτίο.
Πηγή: politiscyprus.com.cy
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.