Κοσμος

Βηρυτός:Ιδιοκτησία Ρώσου το πλοίο που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Fleetmon

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βηρυτός:Ιδιοκτησία Ρώσου το πλοίο που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία
Βηρυτός λιμάνι © EPA

Ιδιοκτησία Ρώσου, κάτοικου Κύπρου, φέρεται πως ήταν το πλοίο που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία σύμφωνα με διεθνή ρεπορτάζ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών του Λιβάνου για τη χθεσινή τραγωδία στη Βηρυτό, με τον πρωθυπουργό της χώρας να υπογραμμίζει ότι οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Fleetmon, η ποσότητα της νιτρικής αμμωνίας έφτασε στη Βηρυτό το 2013 με πλοίο που ανήκει στη Ρωσία. Το πλοίο αρχικά επρόκειτο να μεταφέρει το εμπόρευμα από τη Γεωργία στη Μοζαμβίκη, ωστόσο αγκυροβόλησε στη Βηρυτό λόγω τεχνικών προβλημάτων. Όταν αργότερα αξιωματούχοι του Λιβάνου δεν επέτρεψαν στο πλοίο να αναχωρήσει, τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και το πλήρωμά του, το εγκατέλειψαν.

Όπως αναφέρει το Fleetmon, αλλά και ο ανταποκριτής της Guardian στη Μόσχα, το πλοίο με την ονομασία «Rhosus» ανήκε και διαχειριζόταν από τον Igor Grechushkin, Ρώσο πολίτη o οποίος πιστεύεται ότι ζει στην Κύπρο.

Τελικά το εμπόρευμα φυλάχθηκε σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού, με τους υπεύθυνους ωστόσο να ζητούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη λήψη μέτρων για το επικίνδυνο αυτό φορτίο.

Πηγή: politiscyprus.com.cy

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY