Κοσμος

Μεγάλη Βρετανία: Σε καραντίνα οι επισκέπτες από την Ελλάδα

Για 14 ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αεροδρόμιο του Λονδίνου
Το αεροδρόμιο του Λονδίνου © EPA/ANDY RAIN

Παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας, η Μεγάλη Βρετανία δεν σκοπεύει να άρει την υποχρεωτική καραντίνα για τους επισκέπτες από τη χώρα μας.

Στον κατάλογο των χωρών για τις οποίες θα ισχύει η 14ημερη καραντίνα προστέθηκε η Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, Γκραντ Σαπς.

Όπως ανακοίνωσε ο Σαπς, όσοι επιβάτες καταφθάνουν στην χώρα του από την Ελλάδα θα παραμένουν για 14 ημέρες σε υποχρεωτικό περιορισμό προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να άρει στις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα για επισκέπτες που προέρχονται από την Γερμανία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Και ενώ η Ελλάδα βρισκόταν ανάμεσα σε αυτές τις χώρες αρχικά, εν τέλει αφαιρέθηκε παρά την καλή επιδημιολογική της εικόνα.

Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι περίμενε ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ