- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεύτερος μαύρος Αμερικανός βρέθηκε κρεμασμένος στην Καλιφόρνια
Αυτοκτονία ή έγκλημα; Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα - Τι πιστεύει η οικογένεια του εκλιπόντος
ΗΠΑ: Δεύτερος μαύρος Αμερικανός βρέθηκε κρεμασμένος από δένδρο στην Καλιφόρνια, η αστυνομία διενεργεί έρευνα.
«Εντατική» έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού μαύρου Αμερικανού πολίτη που βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο, τη δεύτερη υπόθεση αυτής της φύσης μέσα σε μερικές ημέρες στην Καλιφόρνια. Ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Άλεξ Βιγιανουέβα δεσμεύθηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
«Είναι προς το συμφέρον μας να ερευνήσουμε όλα τα ενδεχόμενα», είπε ο σερίφης Βιγιανουέβα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έπειτα από τη διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων το Σαββατοκύριακο με αίτημα να χυθεί φως στην υπόθεση του θανάτου του Ρόμπερτ Φούλερ, 24 ετών, στο Πάλμντεϊλ (περίπου 80 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες). «Η έρευνα για αυτόν τον θάνατο είναι προφανώς θέμα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, όχι μόνο στο Πάλμντεϊλ αλλά σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε ο σερίφης Βιγιανουέβα.
Αρχικά, οι αρχές έκαναν λόγο για αυτοκτονία αναφερόμενος στον θάνατο του Ρόμπερτ Φούλερ, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κρεμασμένος με τον λαιμό του μέσα σε σχοινί περασμένο σε δέντρο. Έκτοτε όμως υπαναχώρησαν, τονίζοντας πως έδωσαν εντολή να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.
Οι αστυνομικοί πλέον λένε ότι θα εξετάσουν όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων όποιων βίντεο μπορούν να βρουν, για να εξακριβώσουν εάν ο νεαρός είναι θύμα εγκλήματος.
“Say his name..Robert Fuller!
— Josie Huang (@josie_huang) June 13, 2020
Say his name.. Robert Fuller!’ pic.twitter.com/yjQMfrXlhU
Η οικογένεια του Ρόμπερτ Φούλερ διατύπωσε εξαρχής πολλές αμφιβολίες για το σενάριο της αυτοχειρίας και ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα. Ο θάνατός του καταγράφηκε την ώρα που γίνονται μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις ΗΠΑ εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, 46χρονου μαύρου που υπέστη ασφυξία καθώς λευκός αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό με το γόνατό του, στη Μινεάπολη την 25η Μαΐου.
Οι θάνατοι δύο μαύρων που βρέθηκαν να κρέμονται από δέντρα μέσα σε 10 ημέρες και σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων ενέτεινε την οργή για τη σπουδή της αστυνομίας να χαρακτηρίσει και τις δύο υποθέσεις αυτοκτονίες.
Τόσο ο Βιγιανουέβα, όσο και ο ομόλογός του στην κομητεία Σαν Μπερναρντίνο, ο Τζον Μακμάον, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν με το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης για να εξακριβωθεί τι συνέβη. Ο σερίφης Βιγιανουέβα διευκρίνισε πως την έρευνα της υπηρεσίας του θα επιβλέπει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI).
Ο Μάλκολμ Χαρς, 37 ετών, βρέθηκε κρεμασμένος σε καταυλισμό αστέγων στη Βίκτορβιλ, στην Καλιφόρνια, την 31η Μαΐου. Αναμένονται τα ευρήματα των ιατροδικαστών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.