Κοσμος

Παραπέμπεται για διαφθορά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Για «κυνήγι μαγισσών» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπενιαμίν Νετανιάχου
Μπενιαμίν Νετανιάχου / © EPA/JIM HOLLANDER

Για «κυνήγι μαγισσών» και σχέδιο των πολιτικών αντιπάλων του για να ανατρέψουν την κυβέρνησή του έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη αντίδρασή του αφότου έγινε γνωστό ότι ο γενικός εισαγγελέας εξετάζει το ενδεχόμενο να τον παραπέμψει για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Λικούντ, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, είπε ότι έχει γίνει στόχος μιας συκοφαντικής εκστρατείας άνευ προηγουμένου.

Λίγο νωρίτερα, είχε ενημερωθεί από τον γενικό εισαγγελέα Αβιτσάι Μάντελμπλιτ ότι μπορεί να του ασκηθεί δίωξη για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου, ο Νετανιάχου έστρεψε τα βέλη του στην "αριστερά", στην οποία συμπεριέλαβε και τον κεντρώο συνασπισμό των κυριότερων αντιπάλων του, του Μπένι Γκαντζ και του Γιάιρ Λάπιντ.

«Η αριστερά ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να μας νικήσει στις κάλπες κι έτσι εδώ και τρία χρόνια διεξάγει ένα κυνήγι μαγισσών άνευ προηγουμένου για να ανατρέψει τη δεξιά κυβέρνησή μου και να εγκαταστήσει στη θέση της την αριστερίστικη κυβέρνηση του Λάπιντ και του Γκαντζ», είπε.

«Αυτός ο πύργος από τραπουλόχαρτα θα καταρρεύσει πλήρως μετά τις εκλογές», πρόσθεσε, κρύβοντας με δυσκολία τη συγκίνησή του για τις δοκιμασίες που, όπως λέει, υφίσταται η οικογένειά του. «Σκοπεύω να συνεχίσω να σας υπηρετώ ως πρωθυπουργός επί πολλά χρόνια ακόμη», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ