- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
«Μαμά, με πυροβόλησαν» - Αδέσποτη σφαίρα σκότωσε την 13χρονη που αγωνιζόταν κατά της οπλοκατοχής
Η Σάντρα Παρκς είχε βραβευτεί για την έκθεσή της κατά της βίας των όπλων
Ένα κορίτσι, 13 ετών, το οποίο πριν από δύο χρόνια είχε βραβευτεί για την έκθεσή της κατά της βίας των όπλων, πυροβολήθηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα κι ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι της. Η μητέρα της δεν πρόλαβε καν να μεταφέρει το παιδί της στο νοσοκομείο.
Η Σάντρα Παρκς είχε γράψει ότι η πόλη της το Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών «είναι σε μια κατάσταση χάους». «Στην πόλη όπου ζω, ακούω και βλέπω παραδείγματα χάους σχεδόν καθημερινά. Μικρά παιδιά γίνονται θύματα ανούσιας βίας των όπλων», είχε γράψει όταν ήταν 11 ετών η Αφροαμερικανή Σάντρα Παρκς περιγράφοντας μέσα από τα παιδικά της μάτια την ατέρμονη βία στους δρόμους.
HelpSandraintoHeaven https://t.co/ASBAfAf2i2
— Joseph Brusky (@JosephBrusky) November 21, 2018
Η Τατιάνα, αδελφή της Σάντρα, δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι WISN ότι δέχθηκε τη σφαίρα σαν στρατιώτης. «Μπήκε μέσα στο δωμάτιο και είπε: 'μαμά με πυροβόλησαν'. Δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος. Μια σφαίρα που δεν προοριζόταν για εκείνη».
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της μητέρας της. Είχε πάει νωρίς για ύπνο, δήλωσε, αφήνοντας τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση. Ξύπνησε από τους πυροβολισμούς, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ. Βρήκε την κόρη της αιμόφυρτη στο πάτωμα. «Μαμά, με πυροβόλησαν. Κάλεσε την αστυνομία», της είπε. «Την κοιτούσα. Δεν έκλεγε. Δεν φώναζε. Ήταν τόσο ήρεμη... Δεν της άξιζε να φύγει από αυτό τον κόσμο έτσι», πρόσθεσε η μητέρα της.
Κάνοντας λόγο για «παραφροσύνη», ο δήμαρχος του Μιλγουόκι Τομ Μπάρετ εκτίμησε ότι ο δράστης ενδεχομένως να ήθελε να εκφράσει τον θυμό του ή να φοβίσει κάποιον. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ένα 13χρονο κορίτσι σκοτώθηκε στο δωμάτιό του», τόνισε.
Η Σάντρα Παρκς είχε βραβευτεί στο διαγωνισμό «Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ» το 2016. Μέσα από το γραπτό της απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες της για περισσότερη ενσυναίσθηση και λιγότερη αρνητικότητα. Έγραψε για το πόσο σημαντική είναι η παιδεία ώστε να χτιστεί ένας καλύτερος κόσμος στο μέλλον. «Εμείς είμαστε οι ηγέτες του μέλλοντος, αλλά χωρίς παιδεία δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα», είχε γράψει η Σάντρα.
Οι εισαγγελικές αρχές του Μιλγουόκι έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του 26χρονου Αζάιακ Μπαρνς και του 27χρονου Άντρελ Όντεν για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος της 13χρονης. Και οι δύο ύποπτοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για ένοπλες ληστείες και για παράνομη κατοχή όπλων.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες σε κοντινό σπίτι. Ο ένας μάλιστα κρυβόταν σε ντουλάπα. Ένας αστυνομικός βρήκε ένα πιστόλι πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων μέσα στο σπίτι του ενός εκ των δύο συλληφθέντων και ένα ημιαυτόματο όπλο στο υπνοδωμάτιο. Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το πιστόλι που βρέθηκε στον κάδο ήταν αυτό που σκότωσε την Σάντρα. «Το κίνητρο δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μιλγουόκι.
.@AMarch4OurLives Milwaukee 8th grade Keefe Avenue student Sandra Parks was killed by a stray bullet last night while in her own home. She was a past Dr. Martin Luther King, Jr. writing contest winner and her winning essay was on gun violence.https://t.co/eunM5hockw pic.twitter.com/SmmDgThz8B
— Joseph Brusky (@JosephBrusky) November 20, 2018
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου έρχεται ενώ ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για την τεχνολογική πρωτοκαθεδρία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης
Και τα δύο μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν την κίνηση ως παραβίαση του αμερικανικού Συντάγματος
Τι περιλαμβάνουν οι όροι
Προειδοποιεί ότι η πραγματική έκταση των παραβιάσεων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη
Αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρνακα
Στο προσκήνιο μια συνομιλία που, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγο μετά τον θάνατο της αδελφής του
Έρευνα διεξάγουν οι Αρχές του Λουξεμβούργου
Η ανάρτηση έρχεται καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου που θα καθορίσουν αν οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου
Η Κομισιόν καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα
Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο εξοπλισμών
Κάτοικοι τρέχουν άρον άρον να σωθούν
Πώς η Αμερική ισχυροποιεί την παρουσία της στην Αρκτική
Τι ψηφίζουν οι Αμερικανοί τον Νοέμβριο και γιατί το αποτέλεσμα έχει σημασία για την επόμενη διετία
Γιατί η αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων εξελίσσονται σε κρίσιμο ζήτημα για την Ευρώπη
Οι υβριδικές επιθέσεις της Ρωσίας και ο αγώνας δρόμου για το φυσικό αέριο
Το αμερικανικό μπλόκο στις ξένες στρατιωτικές βάσεις
Νέο μεγάλο μπλακάουτ σε όλο το νησί
Η αντίδραση του Πενταγώνου ήταν ακαριαία - Τι αναφέρει δημοσίευμα του CNN
Οι κατηγορίες για «Fake News» και κρατική διαφθορά
Τα κορίτσια ταξίδεψαν από την Αιθιοπία για να υποβληθούν σε μία από τις πιο πολύπλοκες επεμβάσεις στις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.