Κοσμος

Ο NRA απασφαλίζει και μηνύει την Φλόριντα για το νόμο που βάζει όρια στην οπλοκατοχή

Ένα μήνα μετά το ένοπλο μακελειό σε σχολείο που στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19147997.jpg
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Το ισχυρότερο λόμπι της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, το National Rifle Association, προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αίτημα την ακύρωση του νέου νόμου στη Φλόριντα που αυξάνει το όριο ηλικίας για την αγορά ημιαυτομάτων τουφεκιών στα 21 έτη και επιβάλλει τριήμερη περίοδο αναμονής για όλες τις αγορές όπλων στην Πολιτεία, υποστηρίζοντας ότι οι διατάξεις του παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα των Αμερικανών.

Ένας νόμος που ήρθε ως απάντηση στο μακελειό του σχολείου του Πάρκλαντ που βύθισε στο πένθος στη χώρα καθώς χάθηκαν 17 ζωές.
 

Ο NRA υποστηρίζει ότι ο νόμος που φέρει την υπογραφή και επικύρωση του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη της Φλόριντα, είναι άκυρος διότι παραβιάζει τη Δεύτερη και τη Δέκατη Τέταρτη τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ. Παράλληλα, το λόμπι της οπλοκατοχής  καταγγέλλει ότι το νομοθέτημα επιβάλλει «καθολική απαγόρευση» της αγοράς όπλων σε όλους τους νομοταγείς πολίτες ηλικίας μεταξύ 18 και 21 ετών.
 

Το νέο νομοθέτημα, που παράλληλα ανοίγει τον δρόμο ώστε να οπλοφορούν ορισμένοι εκπαιδευτικοί, εγκρίθηκε από το πολιτειακό Κογκρέσο ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά τη σφαγή στο δημόσιο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντας, τη 14η Φεβρουαρίου, όταν 19χρονος άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου, σκοτώνοντας 14 μαθητές και τρία μέλη του διδακτικού προσωπικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ