- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζορτζ Γουεά πάει για πρόεδρος (εικόνες)
Νικητής στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Λιβερίας
Τη δεκαετία του '90 αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έπαιξε μεταξύ άλλων σε Μίλαν, Μονακό, Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρσέιγ και Τσέλσι, ενώ κατέκτησε και τη Χρυσή Μπάλα.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής Τζορτζ Γουεά έχει πολιτικές βλέψεις και όπως όλα δείχνουν έχει βάλει για τα καλά πλώρη για πρόεδρος, καθώς επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Λιβερίας, συγκεντρώνοντας το 38,4% των ψήφων.


Θα τεθεί αντιμέτωπος στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο, με τον νυν αντιπρόεδρο της αφρικανικής χώρας Τζόζεφ Μποακάι. Σύμφωνα με τα τελικά επίσημα αποτελέσματα, ο Γουεά επικράτησε με σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον Μποακάι, ο οποίος εξασφάλισε το 28,8% των ψήφων.

Ο Γουεά ήταν και πάλι υποψήφιος για την προεδρία το 2005 αλλά τότε ηττήθηκε από την Έλεν Τζόνσον-Σιρλίφ που έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Λιβερίας. Εφόσον εκλεγεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά προκλήσεων σε ένα από τα φτωχότερα κράτη της Αφρικής και ένα από τα τρία που επλήγησαν τη διετία 2014-15 από τον ιό του Έμπολα (Σιέρα Λεόνε και Λιβερία τα άλλα δύο).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.