Κοσμος

Μητέρα κλήθηκε «να αποδείξει» ότι θηλάζει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Γερμανοί αστυνομικοί την έκριναν ύποπτη γιατί κουβαλούσε θήλαστρο χωρίς μωρό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338912-704902.jpg

Μια γυναίκα υπέβαλε καταγγελία σε βάρος της αστυνομίας της Γερμανίας, η οποία, όπως υποστηρίζει, της ζήτησε να πιέσει το στήθος της ενώπιον των υπεύθυνων ασφαλείας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης για να αποδείξει ότι θηλάζει. Η Γκαγιαθίρι Μποζ από τη Σιγκαπούρη δήλωσε στο BBC ότι αισθάνθηκε «ταπεινωμένη» από την όλη εμπειρία στο αεροδρόμιο και διευκρίνισε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έκρινε ύποπτο το γεγονός ότι η γυναίκα από τη Σιγκαπούρη είχε στην αποσκευή ένα θήλαστρο ενώ ταξίδευε χωρίς μωρό. Το BBC ζήτησε ένα σχόλιο από τη γερμανική αστυνομία για την εν λόγω καταγγελία, αλλά δεν πήρε κάποια απάντηση. Ωστόσο, διευκρίνισαν ότι η λήψη τέτοιων μέτρων «ξεκάθαρα» δεν αποτελούν μέρος της καθημερινής διαδικασίας ελέγχων στο αεροδρόμιο.

Μητέρα κλήθηκε «να αποδείξει» ότι θηλάζει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Η κ. Μποζ ταξίδευε μόνη της. Το περιστατικό με τη γερμανική αστυνομία συνέβη την περασμένη Πέμπτη λίγο πριν από την επιβίβασή της σε πτήση με προορισμό το Παρίσι. Η 33χρονη γυναίκα παραδέχθηκε ότι μετέφερε θήλαστρο στη χειραποσκευή της. Όταν η τσάντα πέρασε από το μηχάνημα ανίχνευσης, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου της ζήτησαν να κάνει στην άκρη και άρχισαν τις ερωτήσεις με ανακριτικό ύφος. «Θηλάζεις;» ρώτησαν και συνέχισαν: «Πού είναι τότε το μωρό; Είναι το μωρό σου στη Σιγκαπούρη;»

Της κράτησαν προσωρινά το διαβατήριο και μια γυναίκα αστυνομικός την οδήγησε σε ένα δωμάτιο για περαιτέρω ανάκριση. Εκεί της ζήτησαν να αποδείξει ότι το στήθος της έχει γάλα. «Μου είπε να σηκώσω την μπλούζα μου και να της δείξω το στήθος μου. Στη συνέχεια με ρώτησε πώς και δεν έχω τοποθετήσει κάτι πάνω στο στήθος μου εφόσον θηλάζω. Και απάντησα ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να βάλεις μόνιμα πάνω του, συνήθως βάζουμε στη θηλή το θήλαστρο και αυτό δουλεύει από μόνο του». Η 33χρονη γυναίκα υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της αστυνομικού. «Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Ήμουν ολομόναχη και δεν είχα ιδέα τι θα μπορούσε να μου συμβεί εάν αυτοί αποφάσιζαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα».

Τελικά οι υπεύθυνοι ασφάλειας έλεγξαν και «πέρασαν» το θήλαστρο και επέστρεψαν το διαβατήριο στη γυναίκα, η οποία μπόρεσε τελικά να επιβιβαστεί στην πτήση της. Πριν απογειωθεί από την Φρανκφούρτη η γυναίκα ζήτησε να μάθει το όνομα της γυναίκας αστυνομικού και το κατάφερε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ