Κοσμος

«Επετειακή» επίδειξη στα Ίμια (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338637-704251.jpg

Tα Ίμια προσέγγισε σήμερα,  Κυριακή πρωί, 21η επέτειο τής παρα λίγο σύγκρουσης Ελλάδας - Τουρκίας, μια τουρκική πυραυλάκατος και δυο φουσκωτά με κομάντος. Η ελληνική κανονιοφόρος "Κραταιός" έσπευσε στο ίδιο σημεία, ανταλλάχτηκαν προειδοποιήσεις και τελικά όλοι αποχώρησαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, το σχεδόν επεισόδιο έγινε στις 11 το πρωί και στην πυραυλάκατο βρισκόταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της  Τουρκίας, ο κ. Χουλουκί Ακάρ.

H σχετική τουρκική ανακοίνωση εχει ως εξής:

«Ο Επιτελάρχης, στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς στρατού ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας, επιθεώρησαν τη ναυτική βάση Ακσάζ στις 29 Ιανουαρίου 2017. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δύο σκάφη που ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ (σ.σ. Ιμια).

Ο στρατηγός Ακάρ δήλωσε ότι ως τουρκικός στρατός πάντα δρούμε στο Αιγαίο λαμβάνοντας υπόψη την υπεράσπιση της φιλίας και της ειρήνης και την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν με σθένος και αποφασιστικότητα τις προσπάθειες για την προστασία των δικαίων και των συμφερόντων της χώρας και του έθνους μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα».

Η είδηση "παίζει" σαν πρώτο θέμα στα τουρκικά μίντια.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας είπαν ότι ήταν ένα καλοστημένο μιντιακό παιχνίδι.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, ο Άρειος Πάγος είχε απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών, που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, και τους οποίους η γειτονική χώρα θέλει να δικάσει ως πραξικοπηματίες.   

Δείτε το σχετικό (τουρκικό) video: 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ