Κοσμος

Guardian: Η ελληνική «σφαίρα» στον κρόταφο της Μέρκελ (εικόνα)

Είναι ο Αλέξης Τσίπρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100490-200710.jpg

Στο σκίτσο που δημοσιεύει ο Guardian, η Άνγκελα Μέρκελ παίζει ρώσικη ρουλέτα (φοράει και μαντήλι αλά Ελαφοκυνηγός αλλά με αστεράκια της Ε.Ε.) και η σφαίρα που ετοιμάζεται να της καρφωθεί στον κρόταφο είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Νιλς Πράτλεϊ γράφει ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα για να καταστήσουν καλή την όποια συμφωνία κάνει η Ελλάδα με τους εταίρους της. Πόσο μάλλον πολύ καλή. Αντίθετα, εκείνος σημειώνει πως μία συμφωνία δεν οδηγεί υποχρεωτικά σε μία καλή συμφωνία ή σε σωτηρία. Όπως γράφει, το χρέος της Ελλάδας είναι μεγάλο και η ευφορία των αγορών για την Ελλάδα κρατάει συνήθως 48 ώρες.

«Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς η δράση έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες με μία αίσθηση οπτιμισμού. Η Πέμπτη φαίνεται πως θα είναι η ημέρα που θα συγκεφαλαιώσει όλες τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα έχει αποφασίσει να προσπεράσει κάποιες «κόκκινες» γραμμές και οι δανειστές να δεχθούν μια μείωση του χρέους για το μέλλον, αρκεί βέβαια η Ελλάδα να παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της» αναφέρει ο Πράτλεϊ.

image

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ