Θεατρο - Οπερα

Η «Πόρνη από πάνω» επιστρέφει στο Θέατρο CORONET

Η αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 805
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πόρνη από πάνω», θέατρο CORONET

Θέατρο CORONET: Η παράσταση «Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη επιστρέφει για 10η σεζόν με την Κατερίνα Διδασκάλου

Για δέκατη σεζόν και στο πλήρως ανανεωμένο και ανακαινισμένο Θέατρο CORONET ανεβαίνει από τις 8 Νοεμβρίου ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου. Στο έργο, η Ερατώ –η νοικοκυρά από κάτω– μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. 

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για τη χαρά της ζωής, ξετυλίγονται μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της, σε μια παράσταση-φαινόμενο η οποία εξακολουθεί να ενθουσιάζει και να συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Σε κείμενο του Αντώνη Τσιπιανίτη και σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη. 

Κάθε Δευτέρα στις 19.30 και κάθε Τρίτη στις 21.15. Προπώληση στο viva.gr. Θέατρο CORONET, Φρύνης 11, 2107012123.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ