Tip of the day

Πού θα βρεις το τσάι που ανθίζει μέσα στην τσαγιέρα σου;

Μια μπάλα που μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια σου

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο House of Mandras θα βρεις το Blooming tea ή αλλιώς το τσάι που ανθίζει

Στο House of Mandras θα βρεις το Blooming tea ή αλλιώς το τσάι που ανθίζει

Μια μαγική μπάλα -ένα χειροποίητο μπουμπούκι- που αποτελείται από αποξηραμένα φύλλα τσαγιού τυλιγμένα γύρω από ένα ή περισσότερα αποξηραμένα λουλούδια ανοίγει σιγά σιγά τα βλαστάρια της μπροστά μου. Μέσα στο ζεστό νερό της γυάλινης τσαγιέρας κάθομαι και την παρατηρώ να ανθίζει, να απελευθερώνει το άρωμά της και να αποκαλύπτει το σχήμα της. «Έχει μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό λουλούδι» μου λέει η κολλητή μου, Μαριλένα που μου έφερε δώρο από το ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη ένα πακέτο από blooming tea, ή αλλιώς το τσάι που ανθίζει.

Fairy Blooming Tea Πράσινο Τσάι Κίνας
© House of Mandras

Πρόκειται για πράσινο τσάι Κίνας (σύμβολο της αρχαίας κινεζικής κουλτούρας), το οποίο είναι πολύ καλής ποιότητας αλλά η τιμή του είναι αρκετά πιο ακριβή από την κανονική. Το πακετάκι με τσάι που ανθίζει και που μου είχε φέρει τελείωσε όμως μετά από λίγες μέρες και μια και ανήκω στους φαν του τσαγιού, το αναζήτησα εδώ στην Αθήνα.

Ανακάλυψα λοιπόν τον Στέφανο Παπατζιάλα, δημιουργό του House of Mandras στο Σύνταγμα. Ένα χώρο στον οποίο θα βρεις ότι ποικιλία τσαγιού έχεις στο νου σου, φυσικά  και το περίφημο blooming tea. Ο Στέφανος σπούδασε στο Ινστιτούτο Έρευνας Τσαγιού στη Σρι Λάνκα, είναι δοκιμαστής τσαγιού εδώ και πολλά χρόνια και δεν υπάρχει τσάι και ποικιλία που δεν έχει γευτεί. «Κάποια από τα άνθη που χρησιμοποιούνται για τα ροφήματα αυτά είναι το γιασεμί και ο ιβίσκος. Επίσης, μια τέτοια μπάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και δυο φορές αρκεί να μην ξεραθούν τα φύλλα του τσαγιού και του φυτού λόγω της υγρασίας. Ανάλογα με τη γεύση που θα επιλέξει κανείς βέβαια αλλάζει και το λουλούδι που θα ανθίσει μέσα στην κούπα» μου λέει.

Το συγκεκριμένο τσάι συνήθως σερβίρεται σε γυάλινα δοχεία ή άλλο διαφανές υλικό, έτσι ώστε αυτός που πρόκειται να το απολαύσει να παρατηρεί και την σταδιακή ανάπτυξη του λουλουδιού η οποία διαρκεί 1-2 λεπτά. Όταν φτάσει σε πλήρη άνθιση τότε το τσάι είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στο φλιτζάνι. Το τσάι που ανθίζει βγαίνει και σε άλλα σχήματα πέρα από κόκκινο ή λευκό λουλούδι. Μπορεί να το δεις και σαν γιρλάντα στο ποτήρι όπου ξετυλίγεται αργά και μοιάζει στην πορεία με στεφανάκι ή ακόμη και σαν αχινό. Το σίγουρο είναι πώς ότι και να διαλέξεις, η διαδικασία αυτή αλλά και η γεύση του τσαγιού θα σε εντυπωσιάσουν!

Οίκος Τσαγιού Madras ΕΕ, Λύσανδρου 4, Πειραιάς, 2104212091
Βουλής 7, Σύνταγμα, 2103242777
info@madras.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ