Tip of the day

Πού θα βρεις την πιο χορταστική «μπόμπα» της Θεσσαλονίκης;

Από την 6,5άρα μέχρι την 30άρα με special σος μαγιονέζα και τριμμένo gouda

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bomba

«Λίγα και καλά», το ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη που θα δοκιμάσεις «μπόμπα».

«Πάμε για μπόμπα;» ήταν η πρώτη ερώτηση που άκουσα σαν φοιτήτρια από την Α. και πριν καλά καλά το καταλάβω βρέθηκα στην Κασσάνδρου. «Η ουρά είναι πάντα μεγάλη» συνεχίζει «αλλά αξίζει η αναμονή». Φτάνει η σειρά μας και μια booooomba πέφτει ή αλλιώς ετοιμάζεται μπροστά μας. Μπαμπάτσικη αράβικη πίτα που στριφογυρνάει για μερικά δευτερόλεπτα ψηλά και προσγειώνεται στο αλουμινόχαρτο όπου και θα τυλιχτεί ζεστά ζεστά. Ο Ιωάννης Λόγαρης, ιδιοκτήτης του «Λίγα και καλά», οικογενειακού ψητοπωλείου ή αλλιώς του πιο ξακουστού food porn spot στην Θεσσαλονίκη γεμίζει την 9αρα μπόμπα μας. Επιλέγουμε κεμπάπ με τρία τυριά που λιώνουν στο στόμα, πανσέτα λουκούμι, γύρο χοιρινό που δεν έχεις δοκιμάσει άλλον σαν αυτόν, λαχταριστό μπριζολάκι, και πεντανόστιμο σουτζουκάκι με Philadelphia, τυροκαυτερή, σος μουστάρδας και ο Λόγαρης, για κλείσιμο, προσθέτει την special χειροποίητη σος μαγιονέζα τους, ξεροψημένες πίτες και πασπαλίζει με τριμμένo gouda μέχρι να τιγκάρει. Αν αναρωτιέσαι από πού προκύπτει το 9άρα… υποδηλώνει φυσικά το κόστος της, 9 ευρώ κοστίζει το παραπάνω…ποίημα!

Bomba

Η μπόμπα μπορεί να αποτελεί ένα είδος πολλαπλού γευστικού σάντουιτς με λαχταριστά στρώματα ψωμιού, συνήθως σε κυλινδρικό σχήμα εδώ πρόκειται ωστόσο για κάτι πιο open μιας και η μπόμπα ξεχειλίζει. Αν επιλέξεις την 6,5άρα μπόμπα μπορείς να βάλεις 3 τεμάχια από κρέατα της ώρας και 2 αλοιφές, η 7,5άρα έχει 4 τεμάχια και 2 αλοιφές, η 9άρα 5 και 2 αλοιφές, η 11άρα 6 και 3 αλοιφές,  η 12,5άρα 7 και 4 αλοιφές, η 14άρα 8 και 4 αλοιφές ενώ η 17αρα 10 και 6 αλοιφές. Τώρα αρχίζουν και οι πιο σκληροπυρηνικές… η 20αρα 12 τεμάχια και 8 αλοιφές, η 25άρα 15 και 8 αλοιφές, και η 30άρα που οριακά χρειάζεται να την κουβαλήσουν δυο άτομα 18 και 10-12 αλοιφές. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε πάντα για ευρώ. Η μπόμπα τους είναι τεράστια, χορταστική και σίγουρα value for money αλλά αξίζει να δοκιμάσεις και σουβλάκι τεμάχιο-μην ξεχαστείς και το πεις καλαμάκι γιατί μπορεί να σου δώσουν αυτό του καφέ, στη Θεσσαλονίκη είμαστε-, λουκάνικο, κοντοσούβλι, σουτζουκάκι ή κεμπάπ απλό, γύρο χοιρινό σε πίτα ή σκεπαστή, και γενικότερα ότι της ώρας είναι διαθέσιμο. Ωστόσο, δεν ξέρουμε ακόμη για πόσο θα ισχύουν οι ονομασίες-τιμές της μπόμπας μιας και τους αρέσει να πειραματίζονται με το μέγεθος τους συχνά. Το σίγουρο είναι ότι δεν λυπούνται όσα τεμάχια με ότι και να την γεμίσουν.

Το «Λίγα και καλά» δεν κάνει ντελίβερι ενώ είναι ανοιχτά από τις 12 και 30 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ. Την Κυριακή είναι κλειστό οπότε αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη τα καλούδια του run.

Κασσάνδρου 132, Θεσσαλονίκη, 2313000830

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ