Tip of the day

Ποια είναι η θρυλική πίτσα του ξενύχτη στη Θεσσαλονίκη;

Παχιά ζύμη, γλυκιά σάλτσα, μπόλικη σος ουγγαρέζα και έγινες

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πίτσα Σάκης

Η Πίτσα Σάκης είναι το στέκι στη Λεωφόρο Στρατού της Θεσσαλονίκης και εκεί πάνε όλοι όσοι ξενυχτάνε

Είναι βράδυ και έχεις βγει μπαρότσαρκα με την παρέα στη Θεσσαλονίκη. Περάσατε από όλα τα κλαμπάκια, ήπιατε πολλά ποτά και τσακίσατε ό,τι ξηροκάρπια ακούμπησαν στο τραπέζι. Υπάρχει όμως, ένας τελευταίος σταθμός τον οποίο με τίποτα δεν θες να χάσεις, όσο και αν είστε όλοι χάλια, (κυρίως τότε μπορώ να σου πω…). Πρόκειται ασφαλώς για την Πίτσα Σάκης.

Στη Λεωφόρο Στρατού 26, σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης βρίσκεται το σπίτι της φημισμένης πίτσας Σάκης, και όχι, αυτή δεν είναι μια πίτσα σαν όλες τις άλλες. Καταρχάς δεν έχει τη λεπτή ιταλική ζύμη, αυτή την κομψή και γκουρμέ, αυτήν άστην για άλλες ώρες…. Του Σάκη θυμίζει κάτι ανάμεσα στην πίτσα που φτιάχνει η γιαγιά ή η μαμά μας και την πίτσα που μας έδιναν στα θρυλικά παιδικά πάρτι στους παιδότοπους, δηλαδή είναι πολύ πολύ χορταστική. Τα κομμάτια της είναι τετράγωνα και η ιδιαιτερότητα της βρίσκεται στη σάλτσα, η οποία τα έχει όλα, έχει και μια ωραία γλύκα. Στην Πίτσα Σάκης δεν λυπούνται ούτε το κασέρι, ούτε τα αλλαντικά. Επιπλέον, σου προτείνουν να συνοδέψεις το κομμάτι σου με σος ουγγαρέζα. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μαζί με τα κλασικά υλικά της πίτσας είναι θρυλικός. Η συνταγή είναι άλλωστε αποκλειστικότητα του Σάκη.

Πίτσα Σάκης

Αν και προσωπικά πιστεύω ότι, όταν βρεθείς στο κατάστημα το να επιλέξεις την πίτσα του είναι μονόδρομος, αξίζει να μιλήσουμε και για όλα τα υπόλοιπα καλούδια που παρασκευάζουν. Μπουγάτσα με τυρί, με κρέμα, με σοκολάτα, πεϊνιρλί, σφολιάτα με λουκάνικο, κασερόπιτα και άλλες νοστιμιές τις οποίες μπορείς να καταναλώσεις πρωί-βράδυ. Άλλωστε, όπως αναγράφεται και στις ώρες λειτουργίες της σελίδας τους, το κατάστημα είναι “Πάντα ανοιχτό”.

Εδώ και σαράντα χρόνια, η Πίτσα Σάκης δίνει το καλύτερο φινάλε στις νύχτες των ξενύχτηδων της πόλης. Έτσι, όσο και αν χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά, όταν φας την πρώτη μπουκιά θα καταλάβεις γιατί γίνεται τέτοιος ντόρος...

Λεωφόρος Στρατού 26, Θεσσαλονίκη, 2310852141

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ